Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Πάγια και αταλάντευτη θέση του ΣΕΔΑ είναι η πρόσληψη προσωπικού και η μόνιμη εργασία. Είναι ένα καίριο θέμα που συνεχώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Ο Σύλλογος θέτει το ζήτημα όχι σε γενική και αόριστη βάση, αλλά συγκεκριμένα και με στοιχεία. Η πρόσληψη εξειδικευμένου επαγγελματικού και επιστημονικού προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό εμπίπτουν και οι ειδικότητες, το εργασιακό αντικείμενο και τα κενά που καλύπτουν οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν εν μέσω της πανδημίας από τον Μάιο του 2020. Πράγματι θεωρούμε πως τόσο στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Ιατρεία, όσο και στις Διοικητικές Υπηρεσίες, το Πράσινο, την Καθαριότητα κτλ οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν προσφέρει και είναι απαραίτητο να συνεχίσουν την εργασία τους. Η αποχώρησή τους θα αφήσει μεγάλα κενά στις υπηρεσίες, δημιουργώντας έλλειμμα προσωπικού, είτε αριθμητικά, είτε και ποιοτικά.

Οι συζητήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών σε επίπεδο Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, στις οποίες συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ ως μέλος της Ε.Ε., έχουν εξαντλήσει το ζήτημα χωρίς ως τώρα να διαφαίνεται κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ιδανικότερη θα ήταν η προκήρυξη διαγωνισμού με αυξημένη μοριοδότηση, μια λύση όμως η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν προκρίνεται για μια σειρά από διαδικαστικούς λόγους.

Ο Σύλλογος, θεωρώντας τις επιστημονικές και επαγγελματικές δεξιότητες των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που αυτοί υπηρετούν και υπό το πρίσμα της παραχώρησης και άλλων αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε ιδιώτες ελλείψει προσωπικού, προτίθεται να επιτύχει την παραμονή των συναδέλφων αυτών στην εργασία μέσω κάθε δυνατού και νόμιμου τρόπου.

Συνάδελφοι, ο ΣΕΔΑ παρακολουθεί το θέμα από την αρχή έως και σήμερα. Χωρίς ανούσιες υποσχέσεις και μεγαλοστομίες, αλλά με υπεύθυνη στάση και συγκεκριμένες προτάσεις. Οι παρεμβάσεις του Συλλόγου όπου και όποτε θεωρεί ότι είναι απαραίτητο δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Οι ψευτοσυνδικαλιστικές τακτικές δεν έχουν θέση στο ζήτημα και οΣύλλογος το αντιμετωπίζει πάνω από όλα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και χωρίς καμία εκμετάλλευση και ωραιοποίηση του θέματος.

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους «covid» να παρευρεθούν στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:00 π.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6). Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Ο Πρόεδρος, Β.Πολυμερόπουλος

Ο Αν.Γεν.Γραμματέας., Ι.Χρυσανθακόπουλος

Διαβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://seda.gr/wp-content/uploads/2021/12/ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-COVID.pdf