Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Δ.Α.

https://seda.gr/wp-content/uploads/2023/02/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΟΜΑΔΑ-ΣΕΔΑ.pdf

            Ο ΣΕΔΑ διαχρονικά έχει αναπτύξει πολύπλευρες δράσεις με προσφορά σε κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι, είτε αυτές αφορούν τους συναδέλφους είτε την ευρύτερη κοινωνία. Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας έγινε αιτία να ανασταλούν μια σειρά από εκδηλώσεις, παρόλα αυτά ο Σύλλογος συνέχισε να πραγματοποιεί συγκεκριμένες δράσεις, όπως η αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος, καθώς ήταν ο μοναδικός Σύλλογος Αιμοδοτών ο οποίος δεν ανέβαλε ποτέ αιμοδοσία, τα δώρα για τους συναδέλφους και τα τέκνα των συναδέλφων με μια μικρή παύση, η προσφορά μασκών στους εργαζόμενους κτλ. Στο πλαίσιο της επανόδου στην πλήρη κανονικότητα ο Σύλλογος έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και θα αφορούν ένα μεγάλο εύρος τομέων.

            Ως ορόσημο της νέας αυτής αρχής, ο ΣΕΔΑ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία «Ομάδας αθλητικών δραστηριοτήτων», προσθέτοντας τον αθλητισμό ως έναν σημαντικό άξονα δράσεων, πέραν των συνηθισμένων έως σήμερα. Η εναρκτήρια δε δράση των αθλητικών εκδηλώσεων του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της «Δρομικής Ομάδας του ΣΕΔΑ» στη διοργάνωση του «Ημιμαραθωνίου της Αθήνας» την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στην οποία θα λάβει μέρος αγωνιζόμενη στις διαδρομές των 5 και 21 χιλιομέτρων!

            Συνάδελφοι, η προαγωγή της έννοιας της σωματικής άσκησης, καθώς και της ιδέας του εργασιακού αθλητισμού μέσω του οποίου ενισχύονται οι δεσμοί συναδελφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζομένους, αποτελούν σημαντικά στοιχεία κοινωνικής παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ο ΣΕΔΑ προχώρησε στην ενεργοποίηση της «Ομάδας αθλητικών δραστηριοτήτων», η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δραστηριοποιείται σε πλήθος αθλητικών δρώμενων (δρομικοί αγώνες, πεζοπορίες, ομαδικά και ατομικά αθλήματα κτλ). Είναι η στιγμή που το ιστορικό παρελθόν –με την πολλάκις πρωταθλήτρια ομάδα ποδοσφαίρου- θα συναντήσει το ελπιδοφόρο μέλλον.

            Καλούμε όσες/όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη «Δρομική Ομάδα», να προσκομίσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής, στα Γραφεία του ΣΕΔΑ (Λιοσίων 22, 2ος όροφος) έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 12:00. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά, ώστε να κατατεθεί εγκαίρως η ομαδική εγγραφή στη διοργανώτρια αρχή και να οργανωθούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής.

Ο Πρόεδρος, Β. Πολυμερόπουλος.

Ο Αν.Γεν.Γραμματέας, Θ. Τσεκούρας.