Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)

Σ.   Ε.   Δ.   Α.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                             
                 Αθήνα : 13 – 10 – 2010
                                               
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Συνάδελφοι ,
            Mετά από τρεις συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η απάντηση που δόθηκε όσον αφορά την εκλογική αποζημίωση ήταν ξεκάθαρα αρνητική , το ίδιο δε ήταν και για τα υπόλοιπα ζητήματα.
            Η Ε.Ε της Ομοσπονδίας μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε ότι :
  1. Δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα δημοτολόγια εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π. Κατά συνέπεια το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου 2010 θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες και τα Κ.Ε.Π. και δεν θα εκτελούν εκλογικές εργασίες.
  2. Δεν θα εκτελείται καμμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α  εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους .
                  Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ. λ. π.
                  Εμείς ζητάμε τον καθορισμό εκλογικής αποζημίωσης και  την 
επίλυση των  κλαδικών αιτημάτων
      ΄Αλλωστε ούτε στην απόφαση της Κυβέρνησης περί των εκλογικών εργασιών  συμπεριλαμβανόμεθα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν  οι εκλογές (κατά το Υπ. Εσωτερικών)  χωρίς εμάς .
      Καμία εκλογική εργασία από κανένα δημοτικό υπαλλήλο διότι δεν είμαστε τα υποζύγια που σηκώνουμε μονίμως και αγόγγυστα το φορτίο της  οικονομικής λιτότητος και του μνημονίου.
 
                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
                    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ