Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΡΤΣΑΧ.

Για μια ακόμη φορά ο ηρωικός αλλά μαρτυρικός λαός του Ναγκόρνο Καραμπάχ τραβάει τον δρόμο του μαρτυρίου και της προσφυγιάς.

Η εθνοκάθαρση των Μουσουλμάνων ΤουρκοΑζέρων, με τη βοήθεια φυσικά της Τουρκίας και της Ρωσίας, αλλά και υπό τα αδιάφορα βλέμματα της παρακμιακής Ευρώπης ολοκληρώνεται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τον Χριστιανικό πληθυσμό του Αρτσάχ.

Βεβαίως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μέσα στην “κασελακιάδειο” δίνη, φυσικά δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε διάθεση για οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση, με τέτοια θεάματα δεν ασχολείται..

Ψάχνει όμως να νομιμοποιήσει από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο κτλ 300.000 μουσουλμάνους, με το πρόσχημα της έλλειψης των εργατών γης. «Ιδού λοιπόν η “ευκαιρία”»

Η Ελλάδα ας κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Ας δώσει κίνητρα και ας καλέσει τους ταλαιπωρημένους, ξεριζωμένους πρόσφυγες, τους χριστιανούς του Αρτσάχ, να μετοικήσουν στην Ελλάδα. Ας εγκατασταθούν στον Έβρο, στη Θράκη και στα έρημα χωριά της Ελληνικής υπαίθρου, δίνοντας ζωή και πνοή όπου υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα.

Ας κάνει επιτέλους αυτό που επιτάσσει η απλή λογική, αλλά και η συναισθηματική σύνδεση με τον φίλιο λαό της Αρμενίας, ας φέρει τους χριστιανούς, φίλους Αρμένιους στην Ελλάδα. Είναι πράξη αλληλεγγύης, προοπτικής και εθνικής στρατηγικής. Επιτέλους ας κάνει κάτι.

Β. Πολυμερόπουλος.