Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΔΑ

Δείτε το βίντεο με την ομιλία-ενημέρωση του Προέδρου κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΔΑ

Με δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε η Στάση Εργασίας που προκήρυξε ο ΣΕΔΑ ενάντια στη, χωρίς όρους και κανόνες, μετακίνηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συγκέντρωση, ο Πρόεδρος Β. Πολυμερόπουλος έκανε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το ζήτημα, αναλύοντας τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώραμε αποκορύφωμα το Εξώδικο που έστειλε ο Σύλλογος στον Δήμαρχο, θέτοντας ταυτόχρονα και το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων του Συλλόγου για το θέμα.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για μια σειρά προβλημάτων και θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο σύνολό τους, όπως:

– Η έλλειψη προσωπικού,

– Η μη περικοπή των υπερωριών ,

– Ο αντισυναδελφικός και μη προβλεπόμενος εκ των κωδίκων τρόπος ελέγχου που εισήχθη το τελευταίο διάστημα, κατά παράβαση της διοικητικής διαδικασίας. Έλεγχος οφείλει να γίνεται, αλλά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

– Τα προβλήματα στο Πράσινο,

– Τις απαράδεκτες τακτικές που ακολουθούνται στη Δνση Αλληλεγγύης, με εθελοντές να ελέγχουν τη Δημόσια Διοίκηση (!!!) και τις παλινωδίες με τους εργαζόμενους και το κλείσιμο δομών για την προστασία των γυναικών, την έλλειψη προσωπικού και ασφάλειας στις δομές του ΚΥΑΔΑ κτλ.

– Τα φαινόμενα εργασιακής και σεξουαλικής βίας, η χυδαία στάση ορισμένων εκπροσώπων εργαζομένων σε υποθέσεις που κρίνονται στο πειθαρχικό, αλλά και η κωλυσιεργία που παρατηρείται στη διεκπεραίωση ορισμένων υποθέσεων ΕΔΕ κτλ.

Συνάδελφοι,

ο ΣΕΔΑ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και δυναμικότητα τις παρεμβάσεις του για όλα τα ζητήματα και θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος Β. Πολυμερόπουλος.

Ο Γεν. Γραμματέας, Θ. Τσεκούρας.