ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ (1/8/2011)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Σ. Ε. Δ. Α

Αθήνα : 1 Αυγούστου 2011

 

Μία από τις βασικές προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ στον Γενικό Γραμματέα ήτανε η μετατροπή των συμβάσεων των 280 διοικητικών σε συμβάσεις εργατών και να εγκριθούν μετά την λήξη των 2μηνων συμβάσεων των 230 εργατών καθαριότητας στις 13 Αυγούστου κάτι το οποίο είναι απόλυτα εφικτό .

Την πρόταση αυτή την κοινοποίησε ο Γενικός Γραμματέας στον Δήμαρχο ο οποίος και την απέρριψε άμεσα.

Πληροφορηθήκαμε όμως ότι μέσα στις συμβάσεις των εργατών οι οποίες θα εγκριθούν από την Επίτροπο είχαν τοποθετηθεί και ορισμένοι οι οποίοι έως τώρα ήταν Διοικητικοί στους οποίους θα γίνει αλλαγή σύμβασης υλοποιώντας- επιλεκτικά όμως- επί της ουσίας την πρόταση που υποβλήθηκε απο τον ΣΕΔΑ.

Η απορία μας λοιπόν είναι πως για ένα μέρος μπορεί να υλοποιηθεί και όχι για το σύνολο ;

O Σύλλογος παρενέβη και ζήτησε αν προσληφθούν άτομα με αυτή τη διαδικασία να γίνει με διαφανή κριτήρια και αξιοκρατικά και όχι από την πίσω πόρτα για άτομα τα οποία έχουν επιλεγεί σε προσωπικό επίπεδο.

Για να μην αμφισβητήσει ΚΑΝΕΙΣ την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των πληροφοριών του ΣΕΔΑ σας γνωρίζουμε ότι τα άτομα αυτά είχαν ειδοποιηθεί να αναλάβουν εργασία..

Από όλη αυτή διαδικασία προκύπτει ότι η πρότασή μας και εφικτή ήταν και λύση έδινε και μπορούσε να υλοποιηθεί στο σύνολο και όχι σε ένα μέρος , όπως πονηρά πήγε να κάνει η Δημοτική Αρχή.

Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα ξαναυπάρξει τοποθέτηση στα συγκεκριμένα ζητήματα.

haris