Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

          Ο ΣΕΔΑ θεωρεί απαράδεκτη και επονείδιστη την πράξη του σβησίματος των ονομάτων των πενήντα εφτά (57) νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών, από τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, την ημέρα και την ώρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν.

          Πρόκειται για μια αδιανόητη πράξη, η οποία δεν τιμά κανέναν και πρωτίστως αυτούς που έδωσαν την εντολή της πραγματοποίησής της, για την οποία κανένας δεν έχει το θάρρος και την παρρησία να αναλάβει ευθαρσώς την ευθύνη για αυτήν.

          Η θέση του Συλλόγου για το περιστατικό διατυπώθηκε μέσω των δηλώσεων του Προέδρου του ΣΕΔΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλου: «αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εκτελούν εντολές της Διοίκησης και δεν πράττουν ποτέ αυτοβούλως, ούτε κατά περίπτωση».

          Όσοι έχουν πραγματικά την ευθύνη, καλό θα είναι να την αναλάβουν, λαμβάνοντας και το ανάλογο κόστος και όχι να θεωρούν ότι οι απλοί εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των δικών τους ευθυνών.

          Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την τιμή και την υπόληψη των εργαζομένων. Την εργασιακή μας αξιοπρέπεια δεν την εκχωρούμε σε κανέναν, πόσο δε μάλλον όταν η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο, εξαιτίας παραλείψεων και ελλείψεων στα θέματα εργασιακής υγιεινής και ασφάλειας, από ανάλογες πρακτικές με εκείνες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

          Να πάρουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και τους αναλογούν, γιατί η εντολή για το σβήσιμο δεν προήλθε από το πουθενά και από τον κανέναν, αλλά σαφέστατα έχει εκπόρευση από ανωτέρα αρχή.