Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/3/2022

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/3/2022, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΑ στο Νovotel, στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικοί απολογισμοί και ο διοικητικός απολογισμός, ενώ ορίστηκαν οι Εκλογές του Συλλόγου για τις 30 και 31 Μαρτίου. Μια Συνέλευση σε ήρεμο κατά βάση κλίμα, με πλήρη ενημέρωση για τα πεπραγμένα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου αλλά κυρίως για τα υπάρχοντα προβλήματα και τις εξελίξεις σ’ όλους τους τομείς της εργασιακής ζωής μας.

Οι τοποθετήσεις ουσιαστικά κινήθηκαν σε δύο άξονες. Από τη μια πλευρά οι αναφορές στις εργασιακές προκλήσεις του επόμενου διαστήματος, το μέλλον και οι στόχοι του Συλλόγου, με την απαραίτητη κριτική και αυτοκριτική.

Από την άλλη, η μόνιμη γραφική παραφωνία από τους “συνήθεις ύποπτους” μαζί με τις μίζερες παραδοσιακές προσπάθειες ενός-δύο να υποδηλώσουν την παρουσία τους μετά από ανυπαρξία πολλών χρόνων. Καταστάσεις μάλλον για γέλια που απλώς ελάφρυναν το κλίμα.
Κάποιος δήλωσε περήφανα ότι θα πάει πάλι τον Σύλλογο στα δικαστήρια ( τον είχε πάει η παράταξή του στα δικαστήρια παλαιότερα για να μην εγγραφούν οι συμβασιούχοι), αυτήν τη φορά όμως διότι ο ΣΕΔΑ δεν δέχεται να εγγράψει εκλεγμένους συνδικαλιστές άλλου σωματείου στη δύναμη του και να είναι έτσι, ένας συνδικαλιστής εκλεγμένος σε δύο σωματεία(!!!) λύνοντας με αυτόν τον τρόπο εσωτερικά μικροπαραταξιακά ή προσωπικά προβλήματα. Πρωτοφανές αλλά αληθινό!!!!. Έγινε και αυτό…

Άλλος εγκάλεσε το Προεδρείο του Συλλόγου, επειδή πραγματοποίησε πέρυσι το μεγάλο αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από το 1821 και επειδή “τολμάει” να μιλάει για την Ελληνική ιστορία, επίσης επειδή είναι πατριώτες και γιατί δεν είναι διεθνιστές!!!!!! Ευτυχώς βέβαια που δεν ζήτησαν να εξορίσουν το προεδρείο σε κάποιο Γκουλάγκ στη Σιβηρία. Τη γλύτωσε. Γραφικά παραλειπόμενα, μάλλον για να ευθυμήσουμε παρά για να πάρουμε κάτι στα σοβαρά.


Συνάδελφοι, ο ΣΕΔΑ και επίσημα πλέον έχει μπει σε προεκλογική περίοδο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αλλά και στα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων και του Δήμου. Τέθηκαν ήδη οι προτεραιότητες ώστε να υπάρξει σταδιακά εξισορρόπηση και εξομάλυνση της καθημερινότητας μας, με στόχους και αποφάσεις για νέες δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις. Στις 30 και 31 Μαρτίου ξεκινά η νέα πορεία έχοντας καθορίσει ήδη τους στόχους της επόμενης ημέρας τόσο σε συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων και παρεμβάσεων. Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις παρατάξεις και τους υποψηφίους.


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι υποψηφιότητες ενόψει των εκλογών του Συλλόγου μπορούν να κατατεθούν έως την Τρίτη 15/3/2022, στις 14:00. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι, να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος, Β. Πολυμερόπουλος

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας, Ι. Χρυσανθακόπουλος.