Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 20/4/2022

Συνάδελφοι,

Η καταβολή της μισθοδοσίας, ενόψει Πάσχα, στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την 26η  Απριλίου και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κλπ στις 21 Απριλίου, είναι μια ακαταλαβίστικη και ακατανόητη ενέργεια. Εξίσου δυσνόητη και ομιχλώδης είναι η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ με την οποία υποτίθεται ότι προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση, αλλά εντέλει μπερδεύει περισσότερο την κατάσταση παρά την εξιχνιάζει. Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε φταίει…. το σύστημα.

Δεν φταίνε οι Δήμαρχοι, οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν ως αποθεματικό την μισθοδοσία 2 μηνών των εργαζομένων στις τράπεζες, δεν φταίει η ΚΕΔΕ η οποία σφυρίζει αδιάφορα ή βρίσκεται σε ταξίδια αναμορφώνοντας τον κόσμο, δεν φταίει η Κυβέρνηση η οποία δεν κατάλαβε τι γινόταν, αλλά φταίει το σύστημα…

Επειδή όμως όλοι έχουν ονοματεπώνυμο και επειδή όλοι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες, ας αποφασίσει το Υπουργείο ή η Κυβέρνηση να μας πουν ποιοι Δήμοι είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και ποιες ενέργειες έκαναν για να το λύσουν. Επίσης να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο γινόταν έως τώρα με ασύμβατα συστήματα να πληρωνόμαστε νωρίτερα σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά τώρα να ευθύνονται τα ασύμβατα συστήματα κλπ. κλπ. και κανένας άλλος.

Ωραία εξήγηση να την υιοθετήσουμε και εμείς !!!

Έως και σήμερα το πρωί ο Σύλλογος επικοινωνούσε με κάθε πιθανό και απίθανο αρμόδιο φορέα για το θέμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, γιατί λύση μπορούσε να βρεθεί. Δεν βιάστηκε να βγάλει ανακοινώσεις οχλοβοής και καταδίκης, αλλά όπως πάντα με υπεύθυνο τρόπο επιχείρησε να βρει τη λύση στο πρόβλημα. Δυστυχώς κάθε προσπάθεια πέφτει στο κενό ανάμεσα στους διάφορους ανευθυνουπεύθυνους και στην απροθυμία τους να ασχοληθούν με το θέμα. Η κρίση δική σας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Β.ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΑΙΜ.ΣΚΡΕΠΕΤΟΥ.