24-10-2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

τηλ.:2105277219  fax:210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

           

        Αθήνα : 2410– 2013

 

     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η         

 

Συνάδελφοι,

Ο Σ.Ε.Δ.Α με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετώπισε όλες τις προηγούμενες ημέρες το θέμα των ετεροχρονισμένων εγγραφών των γεννήσεων στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Χωρίς λαϊκισμό και εύκολες φανφάρες  και αφού προηγουμένως είχε πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβαινε, κινήθηκε  σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις .

α) Κάλυψε πλήρως τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν στην  διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως παρανομία η παρατυπία  όσο αφορά την διαδικασία των εγγραφών και τηρήθηκε επακριβώς η καθορισμένη από το νόμο διαδικασία. Δεν υπάρχει επ΄αυτής το παραμικρό πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα. Μία θέση η οποία κοινοποιήθηκε προς κάθε κατεύθυνση η και μετά από αυτό  έγινε καθολικά αποδεκτή.

β) Ζητήσαμε από τους πάντες να σταματήσει ο διασυρμός των συναδέλφων, όχι λόγω του ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα αλλά λόγω της λαγνείας που υπάρχει για τις ανθρωποθυσίες.

γ) Εάν γνωρίζει κάποιος ότι υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε εμπλοκή των συγκεκριμένων συναδέλφων σε οποιαδήποτε παρανομία να τα  καταθέσει τώρα  στον εισαγγελέα ή στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και η υπόθεση να διαλευκανθεί άμεσα.

          Έως τώρα όμως κανένα απολύτως στοιχείο δεν υπάρχει, το οποίο να δικαιολογεί την παραμικρή πειθαρχική ή ποινική δίωξη.

          Ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε συνάδελφος έχει δικαίωμα να απολαμβάνει προσωπικής και εργασιακής αξιοπρέπειας, εκτός εάν υπάρχει τεκμηρίωση για κάτι άλλο.

          Ο ΣΕΔΑ δεν προσπάθησε να καλύψει από την αρχή τίποτα και κανέναν αλλά δεν επιτρέπει και τον διασυρμό κανενός. Ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα από τον εισαγγελέα και τους ελεγκτές χωρίς να σέρνεται σε βάθος χρόνου. Στήριξε όμως και στηρίζει τους συναδέλφους διότι – τουλάχιστον έως τώρα – ούτε πειθαρχικό ούτε ποινικό αδίκημα προκύπτει από πουθενά.

          Αν το σύστημα είναι διάτρητο και ξεπερασμένο εδώ και δεκαετίες, αν οι παρεμβάσεις εργαζομένων στο παρελθόν για εκσυγχρονισμό του συστήματος δεν λήφθησαν καν υπόψη , ας αναλάβει πρώτα και κύρια την ευθύνη η πολιτεία και μετά ας ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Εξιλαστήρια θύματα αλλού. Όχι στους εργαζόμενους του Δήμου.

          Όσον αφορά τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, έκανε αυτό ακριβώς που κάνει εδώ και τρία χρόνια περίπου που είναι Δήμαρχος :

Τον Πόντιο Πιλάτο με ολίγον Συνήγορο του Πολίτη !

Έτρεξε αμέσως να «αδειάσει» τους εργαζόμενους και να καλυφθεί ο ίδιος.

 

 

 

Προφανώς δεν γνώριζε ότι Ληξίαρχος και άρα τυπικά κύρια υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Ο ίδιος δε, εκχωρεί τις αρμοδιότητες του Ληξίαρχου. Με δική του απόφαση σε κάποιον εργαζόμενο.

Δεν γνώριζε προφανώς  ότι τον Ιούνιο του 2013  Ειρηνοδίκης και  Εισαγγελέας είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο στο Ληξιαρχείο ως εκ του Νόμου οφείλουν να πράττουν και φυσικά έπραξαν, χωρίς να διαπιστώσουν το παραμικρό.

Δεν γνώριζε ότι δεν είναι σοβαρή αντίδραση Δημάρχου να υποβιβάζει και να διασύρει ανθρώπους χωρίς να έχει την παραμικρή αιτιολογία, μόνο και μόνο για να φανεί διώκτης της διαφθοράς.

Ξέχασε όμως ότι στις προτάσεις που του είχαμε καταθέσει – ως ΣΕΔΑ – ήταν πέραν των άλλων και η κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλαγή των Διευθυντών στις ευαίσθητες υπηρεσίες, κάτι για το οποίο συμφώνησε πλήρως όταν το θέσαμε, αλλά φυσικά δεν έπραξε το παραμικρό, όπως και για άλλα ζητήματα με τα οποία υποτίθεται συμφωνεί  αλλά δεν τα υλοποιεί.

          Απαιτούμε κ. Δήμαρχε να είστε δίκαιος, αντικειμενικός και ψύχραιμος στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Ο καπετάνιος στις τρικυμίες κάθεται στο τιμόνι του πλοίου και γίνεται μούσκεμα. Δεν τρέχει στις κουκέτες για να μην βραχεί, να μην κρυώσει και να μην τσαλακώσει τη φορεσιά του. Αν δεν κάθεται στο τιμόνι δεν είναι καπετάνιος.

          Ζητούμε άμεση – χρονικά- ξεκαθάριση της υπόθεσης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε βάθος, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία και υπόνοια για οτιδήποτε.

          Ζητούμε την διαφύλαξη της προσωπικής και εργασιακής αξιοπρέπειας των εμπλεκομένων συναδέλφων και άμεση αποκατάσταση εφ΄όσον δεν υπάρξει πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Θα παρακολουθήσουμε δε  στενά και μέχρι τέλους την υπόθεση και χωρίς γελοίους λαϊκισμούς,  θα ζητήσουμε την ηθική και εργασιακή αποκατάσταση των συναδέλφων εφ΄ όσον δεν υπάρχει πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα, σε διαφορετική δε περίπτωση  την σκληρή τους τιμωρία.

Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει το παραμικρό πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα.

Θα επανέλθουμε.

 

Υ.Σ. : Όσον αφορά τις ανακοινώσεις συγκεκριμένης παράταξης – κόμματος που μοιράζουν συνταξιούχοι και εξαφανισμένoι καρεκλοκένταυροι των γραφείων της ιδίας φυσικά  παράταξης , δεν μας εκπλήσσει. Είναι το θλιβερό αποκορύφωμα μιας συγκεκριμένης τακτικής.

Εξαφανισμένοι από παντού οι  καλοβολεμένοι όλων των καταστάσεων , εμφανίζονται σαν τα τρωκτικά στις συγκεντρώσεις του ΣΕΔΑ και των εργαζομένων και εξαντλούν την «τεράστια » αγωνιστική τους παρουσία μοιράζοντας ανακοινώσεις του κόμματος !! Μετά εξαφανίζονται για να επανεμφανιστούν πάλι όταν είναι να πάρουν κάποια θέση. Οι άλλοι αγωνίζονται για την εργασιακή  υπόσταση και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, τα τρωκτικά όμως αγωνίζονται για να βολεύονται και να μαζέψουν κανένα ψηφάκι για το κόμμα τους. Τίποτα  άλλο. Τα υπόλοιπα «σιγά μην τους ενδιαφέρουν». Οι ίδιοι άλλωστε μονίμως καλοβολεμένοι ήταν και παραμένουν. Βρίζουν όμως τον Πρόεδρο του ΣΕΔΑ σε κάθε ευκαιρία, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουν και οι ίδιοι υπόσταση και αξιοπρέπεια, κάτι που δεν κατόρθωσαν σε όλη την εργασιακή τους ζωή. ʼλλωστε βάζουν και παρακαταθήκες.  Έρχονται Δημοτικές – και όχι μόνο – εκλογές και δίνουν και εξετάσεις στο κόμμα – παράταξή τους. Θλιβερό κατάντημα μιας χρόνια θλιβερής πορείας.

haris