24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                                   

   

Σ.   Ε.   Δ.   Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

                                     

       

24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΟΧΙ στο ολοκαύτωμα των ασφαλιστικών

και εργασιακών μας δικαιωμάτων

Η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα παρά την αντίθεση της κοινωνίας και τους αγώνες των εργαζομένων εμμένουν στις αντιασφαλιστικές και τις αντεργατικές επιλογές με στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και να κατεδαφίσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι μισθοί και οι συντάξεις ακρωτηριάζονται και νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στους μισθωτούς και την κοινωνία ιδιαίτερα μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ.

Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή του σημερινού διανεμητικού συστήματος που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους τα οδηγεί σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας . Πέραν δε αυτών ακόμη  περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν εξαιτίας της ένταξης των νεοπροσλαμβανόμενων του Δημοσίου στο ΙΚΑ οι επιπτώσεις από τα αντιασφαλιστικά μέτρα θα είναι δραματικές σε όλους .

 

 

Οι συνταξιούχοι που θα δούν τα πενιχρά εισοδήματά τους  να μειώνονται ακόμη περισσότερο, μέσα από την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης , με το πάγωμα και την μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Για όλους εμάς θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι συντάξεις θα μειωθούν δραματικά και θα γίνουν προνοιακά επιδόματα.

Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σκληρές για τους νέους , για τους οποίους η Κυβέρνηση λέει ότι κόπτεται και οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα.

Ταυτόχρονα με τις επιλογές της στις εργασιακές σχέσεις ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των εργοδοτών. Αυξάνει το ποσοστό απολύσεων , μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις , καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις ΣΣΕ.

Μπροστά στο στόχο να περάσει επιλογές έρχεται σε σύγκρουση ακόμη και με το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε.

Οι εργαζόμενοι με τους μαζικούς αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε μια πολιτική που καταργεί  τα δικαιώματά μας προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και οδηγεί την οικονομία σε ύφεση.

Η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα μας.

Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου που σκόπιμα επέλεξε η Κυβέρνηση για να καταργήσει τα δικαιώματά μας . Να δώσουμε νέα δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας .   

 

Α  Π  Ε Ρ  Γ  Ι  Α

Μ Α Ζ Ι Κ Η – Κ Α Θ Ο Λ Ι Κ Η

 

 

 

 

   

Σ.   Ε.   Δ.   Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

 

 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

 

   ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν :

 

OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 10.00 π.μ.
haris