24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μαίου & ΑΠΟΧΗ από τις εκλογικές διαδικασίες

Σ.  Ε.  Δ.  Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

τηλ.:2105277219  fax: 210 5278052 , e mail: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

           

                                                                                                Αθήνα : 30 – 4  – 2012

 

Α Π Ο Χ Η

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

‘Oσον αφορά το θέμα της αργίας της 1ης Μαίου και των  εκλογικών διαδικασιών σας γνωρίζουμε τα εξής  :

Θεωρούμε το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, να εργασθούν μόνο 6.500 άτομα σε όλη την Ελλάδα για τις εκλογικές διαδικασίες, απαράδεκτο, με αποζημίωση 400 € ανά άτομο.

Είναι όμως πρωτοφανές να πρέπει να καλύψει όλες τις εκλογικές διοδικασίες ένα άτομο σε τρία εκλογικά τμήματα (στήσιμο τμήματος, διάλυση τμήματος, μεταφορά εκλογικού υλικού και αποτελεσμάτων κ.λ.π.)

Για τους λόγους αυτούς το συνέδριο της Ομοσπονδίας αποφάσισε :

1.      Nα προκηρύξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 και ζητά να απέχουν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ την Πρωτομαγιά από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

2.      Καταγγέλει την Κυβέρνηση που προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να μας οδηγήσει χωρίς αντίδραση να συμμετέχουμε στις εκλογικές εργασίες, ανακοινώνει  το ύψος της Ειδικής Εκλογικής Απασχόλησης αλλά και τους δικαιούχους εργαζόμενους λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών και μετά το πέρας του συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

3.     Καλεί τους εργαζόμενους  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ΑΠΕΧΟΥΝ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.

 

 

 

 

 

Επίσης να μην εκτελείται ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ από τις άλλες   υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους .

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων , εκλογικών σάκων κ.λ.π.

Να μην λειτουργεί ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που σχετίζεται με τις εκλογές όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.

Καλούμε δε όλους τους εργαζόμενους να στοιχηθούν σ΄αυτή την απόφαση διότι δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και τον εμπαιγμό εκ μέρους της Κυβέρνησης και ζητάμε από τον Δήμαρχο να παρέμβει στο Υπ. Εσωτερικών να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να δοθεί το εκλογικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους.

 

 

 

   Oι ανακοινώσεις δημοσιεύονται και στο site του Συλλόγου : www. seda.gr

 

 

 

 

            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

                 ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ                      ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

haris