Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ




                               

Σ.   Ε.   Δ.   Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

                                             

                                              Αθήνα : 1 – 6 – 2010

                                       

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι ,

          Eπειδή πολλοί συνάδελφοι πιέζουν τον Σύλλογο να προχωρήσει σε αγωγή διεκδίκησης των 176 € για το διάστημα μετά το 2006  όπως έχουν κάνει οι υπόλοιποι σύλλογοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αθηναίων.

          Επειδή τίθεται και ζήτημα παραγραφής του διανυόμενου χρόνου  oι δε πρώτες  αγωγές που είχαμε καταθέσεις  για τα 176 € και αφορούσαν  το διάστημα πριν το Μάρτιο του  2006 έχουν ορισθεί να εκδικασθούν  στο διάστημα του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2010 θα προχωρήσουμε σε κατάθεση αγωγής διεκδικώντας τα 176 € για το διάστημα από 1-3-2006 έως σήμερα.

          Οι αγωγές των αορίστου χρόνου ήταν θετικές σε πρώτο βαθμό και εκδικάσθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία της εκδίκασης από το Εφετείο.

          Για τους μόνιμους  έχει εκδοθεί σημαντικός αριθμό  θετικών αποφάσεων για αγωγές σωματείων στον Δημόσιο τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάποιες δε περιπτώσεις έχουν καταβληθεί και τα ποσά ( σε μικρούς δήμους, δικαστικούς  υπαλλήλους κ.τ.λ.)

          Το διάστημα το οποίο  απαιτείτο για να εκδικασθεί και να τελεσιδικήσει μία απόφαση ώστε να προωθηθεί για  καταβολή ήταν περίπου 4 χρόνια.

Σήμερα αυτό το διάστημα έχει επιμηκυνθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να αγγίζει απ΄ ότι φαίνεται τα 7 χρόνια περίπου .

          Εμείς θα προχωρήσουμε τη διαδικασία κατάθεσης της αγωγής αλλά ο καθένας αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που προαναφέραμε  τις προσωπικές του αντιλήψεις και με βάση τα δικά του κριτήρια για το αν θα καταθέσει ή όχι την αγωγή. ʼλλωστε η αγωγή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

          Η διεκδίκηση αφορά διάστημα 51 μηνών περίπου διεκδικούμε εντόκως τα ποσά τα οποία ανέρχονται περίπου σε 9.000 € προσαυξημένα με τους αντίστοιχους τόκους .

          Τα έξοδα της αγωγής είναι 30 € και η αμοιβή  του δικηγόρου  1,8% επί του εκδικασθέντος συνολικού ποσού . Σε περίπτωση που η αγωγή ακυρωθεί δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για καταβολή οιουδήποτε ποσού.

          Η κατάθεση θα γίνει στα γραφεία του ΣΕΔΑ από Τρίτη 8 Ιουνίου έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου και ώρες από :  9.30 έως 13.30.

          Tα έντυπα θα βρίσκονται στα γραφεία του ΣΕΔΑ και η παραλαβή θα γίνεται από εκπρόσωπο του δικηγορικού γραφείου.

          Ο Σύλλογος είναι υπεύθυνος για την διαδικασία και τις συγκεκριμένες αμοιβές μόνο για τα άτομα των οποίων οι αγωγές γίνονται μέσω ΣΕΔΑ.

Για οποιαδήποτε άλλη διεργασία η οποία γίνεται εκτός του Συλλόγου ή για αυξημένες αμοιβές που πιθανόν να ζητηθούν ουδεμία ευθύνη φέρουμε.


 

                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

                       ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                       ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ