Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙς 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΤΗΛ. : 210 5277219 – FAX : 210 5278052
EMAIL : seda@cityofathens.grΗλεκτρ. Δ/νση : www.seda.gr
 
 
                                                                                                   Αθήνα : 7– 6– 2011
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
HΚυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λ.π.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο. και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα.
Το νερό, το ρεύμα, ο Ο.Τ.Ε., οι Συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη Δημόσια περιουσία, η Κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική μείωση της απασχόλησης και στο στενό Δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους .
Καταργούνται ή συγχωνεύονται 75, αρχικά, φορείς του Δημοσίου , ο Ο.Δ.Δ.Υ, το Ε.Ι.Ν, τα Ερευνητικά Ιδρύματα κ.λ.π., ενώ μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας (11.00 με λήξη ωραρίου)
 την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ2011
και συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος .
 Όλοι στον αγώνα
Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
και στην απεργιακή συγκέντρωση