Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για τη συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και συζήτησε μαζί της για τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους του Δημοσίου Τομέα, το Δημόσιο και έχουν γενικότερο αντίκτυπο σε όλη την Ελληνική κοινωνία

Έθεσε το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των πολιτών, τα σχολεία να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και να μην μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετηθούν από το Δημόσιο.

Τέθηκε το ζήτημα των συμβασιούχων και ζητήθηκε εντόνως από την κυρία Υπουργό να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα διότι οι παλινωδίες και οι τακτικισμοί δεν έχουν όρια.

Η αξιολόγηση ήταν ένα από τα θέματα της συνάντησης, διότι θέση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ότι δεν μπορεί να γίνεται αξιολόγηση χωρίς να υπάρχουν οργανισμοί εσωτερικής λειτουργίας των διαφόρων φορέων, η διοικητική ιεραρχία να είναι διορισμένη, να μην υπάρχει αξιολόγηση δομών και οι διορισμένες  διοικήσεις να προχωρούν σε αξιολόγηση για να ικανοποιήσουν τις επιταγές της τρόικας που πειθήνια ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ξεκάθαρη δε ήταν και η θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής όσον αφορά τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που υπάρχουν στις διάφορες μοριοδοτήσεις όλης της ιεραρχίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ