Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σ. Ε. Δ. Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

τηλ.:2105277219 fax:210 5278052 , e mail: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

 

Αθήνα : 19 – 2 – 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την παρουσία – προ ημερών – ατόμων στο Ιατρείο τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με την υπηρεσία αλλά επεδίωξαν να μεταφέρουν εξωυπηρεσιακές διαφορές με εργαζόμενο στον χώρο εργασίας, σας επισημαίνουμε τα εξής :

  1. H άμεση κλήση της αστυνομίας σε περίπτωση που πολίτης βρίσκεται στο χώρο εργασίας για οποιοδήποτε λόγο εκτός της εξυπηρέτησής του από τις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος, είναι υποχρέωση χωρίς καμιά άλλη συζήτηση.

2. Ο εργασιακός χώρος δεν είναι ούτε χώρος συζητήσεων ούτε χώρος διαβουλεύσεων για μη υπηρεσιακά θέματα. Ούτε « καλοπιάνουμε » ούτε « κακοπιάνουμε » τον οποιονδήποτε έχει πρόθεση να πράξει οτιδήποτε πλην της υπηρεσιακής του εξυπηρέτησης.

Καλούμε την αστυνομία, την Δ/νση , τον ΣΕΔΑ.

  1. Η απειλή ή ο εκφοβισμός : “θα σου κάνω αναφορά, θα σου γίνει ΕΔΕ για να απολυθείς” πέρα από γελοία είναι και ποινικό αδίκημα και μάλιστα αυτόφωρο για τον απειλούντα.

Καμία προσωπική διαφορά δεν μεταφέρεται στον εργασιακό χώρο από κανέναν. Στον εργασιακό χώρο υπάρχουν προς επίλυση μόνο εργασιακά θέματα και κανένας δεν έχει ορισθεί διαμεσολαβητής οποιασδήποτε προσωπικής διαφοράς.

Εάν υπάρχουν περιστατικά όπως μας καταγγέλθηκαν (στο 4ο Ιατρείο) περί απειλών, στημένων καταγγελιών κ.λ.π., να γνωρίζετε :

α) Πρέπει να κληθεί η αστυνομία και η Δ/νση.

β) Πρέπει να ενημερωθεί ο ΣΕΔΑ ο οποίος όχι απλώς θα στηρίξει τον εργαζόμενο με κάθε μέσο (διοικητικό, νομικό κ.λ.π.) αλλά θα τον κατευθύνει και θα αναλάβει και το οικονομικό κόστος της ποινικής δίωξης του απειλούντα.

Απειλές και εκφοβισμοί απέναντι σε συναδέλφους όχι απλά δεν γίνονται ανεκτοί αλλά όποιος το τολμήσει παίρνει και την ευθύνη της πράξης του και θα βρεθούμε αμείλικτοι απέναντί του.