ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16/12/15

 

Σ.   Ε.    Δ.  Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 

 

 

τηλ.:2105277219 fax:210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

 

                                                                                                             Αθήνα : 9 -12-2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

 

 

O Σύλλογος επανειλημμένως έχει αναφερθεί στις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής οι οποίες αφορούν παροχές του Δήμου προς τους εργαζομένους πολλές εκ των οποίων ανάγονται σε αρκετά χρόνια πριν. Κυρίως οι οφειλές αναφέρονται στο γάλα των παρελθόντων ετών, του τρέχοντος έτους αλλά και στα Μέσα Ατομικής προστασίας σχεδόν της τελευταίας δεκαετίας.

Οι επανειλημμένες συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς του Δήμου αλλά και τον Δήμαρχο όλα αυτά τα χρόνια και παρότι ήταν δεδομένη η καλή μας πρόθεση δεν οδήγησαν πουθενά και φτάσαμε σε αδιέξοδο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να οφείλει ατελείωτα έτη το γάλα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους και να μην κάνει το παραμικρό. Από τη μία πλευρά σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δημάρχου ο Δήμος έχει πλεόνασμα και από την άλλη υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων στους εργαζομένους.

Διεκδικείται ήδη δικαστικά το γάλα των ετών 2002 και 2003 ενώ δεν έχει καταβληθεί των ετών : 2008, 2011, 2013, 2014 και 2015.

Μετά το 2007 έως σήμερα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας έχουν δοθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις και με μεγάλες ελλείψεις με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η αποτελεσματικότητα της εργασίας και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις να αναγκάζονται να τα προμηθεύονται με δικά τους χρήματα.

Προσπαθήσαμε με τον διάλογο να βρούμε λύσεις αλλά δυστυχώς φαίνεται κάναμε διάλογο κουφών και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση προχωρά σε Τρίωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου από τις 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. για όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται γάλα και Μέσα Ατομικής Προστασίας και σε συγκέντρωση στο κτίριο της οδού Λιοσίων την ίδια μέρα και ώρα 10.30 π.μ.

Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και ίσως με τον Δήμαρχο για την επίλυση των συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στο εξώδικο που τους στείλαμε.

Απαιτούμε την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων διότι αυτά δεν είναι τα μόνα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους στο Δήμο, αλλά είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το σύνολο που έχει συσσωρευτεί.

Ελπίζουμε επιτέλους να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων διότι ούτε άλλα ευχολόγια θέλουμε ούτε απλά καλές προθέσεις. Από αυτά είμαστε πλήρεις. Εκείνο που απαιτούμε είναι η λύση των προβλημάτων των εργαζομένων τα οποία χρονίζουν αλλά και να καταβάλλουν τις οφειλές τις οποίες είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Πέραν του εξωδίκου που στείλαμε στη Δημοτική Αρχή και των δικαστικών διεκδικήσεων τις οποίες έχουμε από παλαιά, επεκτείνουμε αυτές τις διεκδικήσεις με νέες αγωγές για την καταβολή των οφειλομένων.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους να κινηθούμε δυναμικά και αποφασιστικά -αφού εξαντλήσαμε τον διάλογο – και να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα από τον Δήμο (γάλα και Μ.Α.Π.) τα οποία δεν έχουν καταβληθεί και ο Δήμος με διάφορες δικαιολογίες και υπεκφυγές ούτε καταβάλλει αλλά ούτε και κάνει καμία προσπάθεια σ΄αυτή την κατεύθυνση.

 

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 10 π.μ. έως 1.00 μ.μ. &

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ.

των δικαιούχων γάλακτος και Μ.Α.Π.

την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

στο κτίριο της Λιοσίων.

 

 

haris