ΤΡΙΤΗ 11/10 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ & ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΤΗΛ. : 210 5277219FAX : 210 5278052

E mail:  seda@cityofathens.gr  – Ηλεκτρ. Δ/νση: www.seda.gr

 

 

   Αθήνα  10 – 10 – 2011

                                                                                                                                                                                                                                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση είναι δραματική.

Δυστυχώς μια ανίκανη Κυβέρνηση, η οποία εξευτελίζεται συνεχώς από «Gaul aider» των διεθνών τραπεζιτών και τοκογλύφων, απαξιώνει ένα λαό, ένα κράτος, ένα έθνος. Ανίκανη να διαπραγματευτεί, να ορθώσει ανάστημα και να πει «όχι» σε αντιλήψεις και μέτρα που ουδεμία σχέση έχουν με την Ελληνική πραγματικότητα μας διασύρει εδώ και μήνες σε μια διαδικασία χωρίς τέλος την οποία ούτε και η ίδια πιστεύει.

Είναι εξευτελιστικό ότι τρία άτομα και η κουστωδία τους έχουν αντικατασταστίσει τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα. Η Βουλή απλώς επικυρώνει τις επιταγές τους και η Κυβέρνηση τις εκτελεί υπό την επιτήρησή τους.

Περικόψανε μισθούς και συντάξεις, λεηλατήσανε το εισόδημά μας, στείλανε στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες και ακόμη πιστεύουν ότι σώζουν την Ελλάδα. ʼλλοι συνταξιοδοτήθηκαν εσπευσμένα , άλλοι μπαίνουν στην εφεδρεία και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να εργάζονται με αμοιβές του 1960 και ’70 .

 Παρ΄όλα αυτά όμως είδανε πολλούς από μας να γκρινιάζουν, να βρίζουν, να μουρμουρίζουν αλλά να μην αντιδρούν. Η μόνη τους αντίδραση εξαντλούνταν στο :     “ τι κάνετε ; ” δηλαδή τι κάνουν οι άλλοι γι αυτούς  και να ξαπλώνουν βαθύτερα στον καναπέ για να απολαύσουν τηλεοπτικά αυτούς που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους και την υπόστασή τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας τα είχαμε πεί. Τα είχαμε γράψει επανειλημμένα και δυστυχώς αδιαφορήσατε .

Μπροστά μας έχουμε την εφεδρεία η οποία δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, ένα μισθολόγιο το οποίο σφαγιάζει όλο το δημόσιο τομέα, ειδικότερα δε τους Μέσης εκπαίδευσης εργαζόμενους και ακολουθεί βεβαίως και ο ιδιωτικός τομέας αυτή την πορεία.

 

 

 

Όλο αυτό το διάστημα αντιδράσαμε με απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες , χωρίς όμως τη συμμετοχή πολύ μεγάλου μέρους αυτών οι οποίοι θίγονταν αλλά προτιμούσαν τον καναπέ τους.

Όλες αυτές τις ημέρες οι χωματερές είναι κλειστές – ένας ακόμη τρόπος αντίδρασης .   Στις 19 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα νεκρώσει και θα είναι αυτή η κινητοποίηση η συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Όλη η επόμενη βδομάδα θα είναι εβδομάδα παρεμβάσεων σε όλο το δημόσιο τομέα .

 

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου

θα προχωρήσουμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Κεντρικού Δημαρχείου και

στις 11.30 π.μ ακολουθεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

συγκέντρωση και πορεία στο Υπ. Οικονομικών.

Την Τρίτη δεν θα εξυπηρετείται κοινό .

Οι συνάδελφοι θα ενημερώσουν την κάρτα παρουσίας τους και

Θα βρισκόμαστε όλοι έξω από το Δημαρχείο.

 

Τις επόμενες  ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις .                                  Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή και                                       θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ

 στη συγκέντρωση και πορεία.

 

 

 

 

Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

haris