ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι:

  1. Εδώ και πολύ καιρό είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Δήμος «αρμενίζει» στραβά και οι μόνοι οι οποίοι κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται είναι η «γνωστή ομάδα» του διοίκησης του Δήμου.

Αυτό που αντιληφθήκανε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου  και με αστραπιαίες κινήσεις το επιλύσανε ήταν η φύλαξη των καρτών με ειδικό φύλακα- καρτελοφύλακα. Προφανώς η πρόταση του Δήμου στην επικείμενη αναμόρφωση του οργανισμού θα είναι η σύσταση άκρως εξειδικευμένων νέων θέσεων φυλάκων – καρτοφυλάκων!!!!!

Η όλη κακοδαιμονία του Δήμου προερχόταν από τη μη ευλαβική τήρηση της κάρτας όσον αφορά τις υπερωρίες με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να λαμβάνουν τα υπέρογκα ποσά των 40 ή 50 ευρώ μηνιαίως, να βρίσκονται μονίμως στην τράπεζα για την κατάθεση αυτών των ποσών και ο συνεπής απέναντι τους Δήμος να κινδυνεύει να πτωχεύσει. Μετά την τοποθέτηση του καρτελοφύλακα όλη η λειτουργία του Δήμου αποκαταστάθηκε.

Τα προβλήματα του Δήμου δεν είναι οι οφειλές  για ατελείωτα χρόνια των ΜΑΠ και του γάλακτος , δεν είναι το κτιριακό και οι συνθήκες εργασίας, δεν είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες των τουαλετών ούτε η ευνοιοκρατία που έχει επιβάλλει η Δημοτική Αρχή, δεν είναι τα εξακόσια ή εφτακόσια ευρώ που λαμβάνουν ως υπερωρίες κλπ ορισμένες υπηρεσίες με τον τρόπο που τα λαμβάνουν αλλά τα σαράντα ή τα πενήντα ευρώ τα οποία παίρνει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.

Ο ΣΕΔΑ δεν δικαιολογεί καμία παρατυπία αλλά ούτε πρόκειται να γίνει συνεργός σε κακόγουστα επικοινωνιακά θέατρα, διότι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν μπορεί να διακυβεύεται από κανέναν και για τίποτα.

Πέραν αυτών:

  1. ‘Oσον αφορά το θέμα της λειτουργίας των κλιματιστικών, των χαλασμένων ασανσέρ κλπ ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα έχει στείλει σειρά εγγράφων στις αρμόδιες διευθύνσεις και στον Γενικό Γραμματέα διότι δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνει κάποιος 5 ή 6 ορόφους με τα πόδια αλλά ούτε και τα κλιματιστικά στα μέσα Ιουνίου να μη λειτουργούν. Η συντήρηση βέβαια των κλιματιστικών είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία διότι κανένας δεν γνωρίζει  από πότε πραγματικά έχουν να συντηρηθούν και τι ακριβώς  αναπνέουμε.
  2. Η διαδικασία της κινητικότητας μετά από επανειλημμένες αναβολές (έπρεπε να είχε αρχίσει τον Απρίλιο) θα αρχίσει να εξελίσσεται από την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου εάν δεν υπάρξει νέα αναβολή.
  3. Το νομοσχέδιο σκούπα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο θα κατετείθετο τον Μάιο του 2016 και θα ψηφιζόταν τον Ιούνιο του ιδίου έτους θα κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες τον Σεπτέμβριο του 2017.
  4. . Επειδή συνάδελφοι τα γεγονότα εξελίσσονται πολύ γρήγορα και η πληροφόρηση πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά και επειδή τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες αυτό δεν είναι εύκολο να γίνεται με την τοιχοκόλληση και την φυσική παρουσία , σας καλούμε:

 Α) να εγγραφείτε στο block(sedathina.bloogspot.com) και το face book(Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων) του συλλόγου και

 Β) να παρακολουθείτε τα γεγονότα μέσω του site (seda.gr) του συλλόγου στο τμήμα των ανακοινώσεων και στο τμήμα των επικαίρων .                             

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

seda