ΣΕΔΑ

Την Παρασκευή 28/6, κατά την επίσκεψη υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο κτήριο της Λιοσίων 22, συνάδελφος μας δέχτηκε φραστική επίθεση με ειρωνείες και προκλητικές εκφράσεις από μέλη της συνοδείας που ακολουθούσε τους υποψηφίους. 
Ο συνάδελφος έθεσε στους υποψηφίους το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της προδοσίας της Μακεδονίας, αρνούμενος να δεχτεί το προεκλογικό υλικό που μοίραζαν. Ο επικεφαλής του κλιμακίου, πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απάντησε ορθά-κοφτά πως είναι υπερήφανοι για τη Συμφωνία αυτή και αποχώρησε άμεσα από το κτήριο, ενώ ταυτόχρονα ο συνάδελφος γινόταν δέκτης προπηλακισμών και προσβολών από κάποιον παρατρεχάμενο της συνοδείας, προφανώς φανατικό υποστηρικτή του ‘Ιλιντεν και της “Μακεδονίας του Αιγαίου” …
Το επεισόδιο ευτυχώς δεν κλιμακώθηκε λόγω της ψυχραιμίας που επέδειξαν οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι. 
Εδώ να σημειώσουμε πως και πολλοί άλλοι συναδέλφοι, αρνήθηκαν να παραλάβουν το προεκλογικό υλικό που διανεμόταν.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των επισκέψεων διαφόρων υποψηφίων στις Υπηρεσίες του Δήμου, που ασύδοτα και προκλητικά κάποιος επιτίθεται σε εργαζόμενο. 
Η αλαζονεία της εξουσίας και η αντίληψη περί ιδιοκτησίας του κράτους εκδηλώθηκαν αντανακλαστικά, χωρίς καμία αιδώ.
Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, πλήθος υποψηφίων επισκέπτονται και συζητούν με τους εργαζόμενους, πάντα όμως σε πλαίσια σεβασμού και ευπρέπειας, ακόμα και στις πολιτικές διαφωνίες. 
Η φιλοξενία που απλόχερα παρέχουμε, δεν είναι άνευ προϋποθέσεων. Θα είναι ευπρεπείς, κόσμιοι και δεκτικοί κριτικής, όπως έχει υπάρξει το σύνολο των πολιτικών οι οποίοι έχουν προσέλθει. Αν δεν μπορούν ή δεν τους αρέσει να μένουν στο σπίτι τους ή στο πολιτικό τους γραφείο. Εμείς δεν προσβάλλουμε κανένα, αλλά τις προσβολές όχι απλά δεν τις δεχόμαστε, αλλά τις επιστρέφουμε στο πολλαπλάσιο.

seda