ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία:
– των υπηρεσιών της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων που εξυπηρετούν κοινό
– των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν κοινό
– του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό
– των γραφείων των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Ο ΣΕΔΑ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καθημερινά όπου θεωρηθεί αναγκαίο για να διασφαλιστεί η υγεία και του τελευταίου συναδέλφου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη, να καθαρίζουν τους δρόμους, να παρέχουν κοινωνική πρόνοια, όμως η ασφάλεια τους, όπως και του κάθε ανθρώπου, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Επειδή υπάρχουν ακόμη υπηρεσίες για τις οποίες δεν έχει παρθεί απόφαση να κλείσουν για το κοινό, ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν την προσέλευση τους στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, να σέβονται τα μέτρα και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις των συναδέλφων για τον τρόπο και χρόνο εξυπηρέτησης.

Ζητάμε όμως και από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της δύσκολης απόφασης να αναστείλει την λειτουργία για το κοινό και για τα ΚΕΠ, τις Υπηρεσίες του παλαιού Δημαρχείου, των Κέντρων Κοινότητας και για όλες τις υπηρεσίες που δέχονται πολίτες, στα πλαίσια της πρόληψης ενάντια στη διασπορά του ιού.

Όπου δεν μπορεί να γίνει ολική αναστολή, θα πρέπει τουλάχιστον να γίνει μερική αναστολή λειτουργίας.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ η Διοίκηση θα πρέπει να τους παρέχει όλα τα μέσα ατομικής υγιεινής που απαιτούνται για την διαφύλαξη της υγείας τόσο των ίδιων, όσο και και των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.

seda