ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12/2012

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

τηλ.:2105277219 fax:2105278052,email:seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση:www.seda.gr

   

      

Αθήνα : 30 –  11 – 2012

 

 

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η εφαρμογή της διαθεσιμότητας των συναδέλφων Αορίστου χρόνου συνεχίζονται για 18η μέρα .

Ο ΣΕΔΑ όλο αυτό το διάστημα σεβόμενος τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης αλλά  και την κοινωνική προσφορά των υπηρεσιών του Δήμου  και παρόλες τις μαχητικότατες κινητοποιήσεις απέφυγε να  εμποδίσει την λειτουργία των υπηρεσιών τόσο σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς (Κοιμητήρια, παιδικούς σταθμούς , Ιδρυμα αστέγων, Πρόνοια κ.λ.π) όσο και τις υπηρεσίες που έχουν καθημερινές δοσοληψίες οι πολίτες  και αποφέρουν και έσοδα στο Δήμο.

Παρόλη τη διαρκή άρνηση του Δημάρχου Αθηναίων στο αίτημά μας  να μην σταλούν οι καταστάσεις των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων  ή να δώσει “εντέλλεσθε” στην αρμόδια υπηρεσία να μην αποστείλει τις καταστάσεις  η κατάληψη επικεντρώθηκε στη Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού επειδή σκοπός του ΣΕΔΑ δεν  είναι  να σταματήσει η λειτουργία του Δήμου, ούτε να προκληθούν επιπλέον προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο που αυτή την περίοδο έχει ήδη αρκετά.

Τη Δευτέρα 3/12 συνεχίζουμε την κατάληψη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, επειδή  είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την αποστολή των ονομάτων των προς διαθεσιμότητα συναδέλφων μας,  παρά την αντίθετη επιθυμία του Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος ζητά επιτακτικά την λήξη τη κατάληψης.

Παράλληλα , τη Δευτέρα 3/12  η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας από 9.00 π.μ. – 13.00  προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι  και να μπορέσουν να παραστούν στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL  ( Βασ. Αλεξάνδρου 2 ) όπου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ και το οποίο γίνεται στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή για τις κινητοποιήσεις μας, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει την αγωνιστική κινητοποίηση και των αιρετών με την αναστολή λειτουργίας   

των υπηρεσιών των Δήμων σαν μια πρώτη απάντηση στην πολιτική που απαξιώνει και  διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

 Εκεί θα στείλουμε  ένα δυνατό μήνυμα ότι μόνο με κοινό μέτωπο εργαζομένων και αιρετών θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

 

haris