ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Σ.   Ε.   Δ.   Α.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                             
                 Αθήνα : 6-2-2013
 
ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ             ΤΕΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
                                               
Στην πρώτη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για τους εργαζόμενους οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2012 η απόφαση είναι θετική .
Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την τακτική δικάσιμο. Η απόφαση εκδικάστηκε στη Χίο στις 5-2-2013 και οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι εργάζονται στoΔήμο Χίου.
Μπορεί κανείς να κάνει πολλές κρίσεις και σχόλια για τη διαθεσιμότητα και τις δικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά χαρακτηριστική είναι η άποψη που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ Β. Πολυμερόπουλος    ο οποίος ήταν παρών στην εκδίκαση από την ίδια δικηγόρο της δεύτερης δίκης  ασφαλιστικών μέτρων  στην Ξάνθη : « Μου έκανε εντύπωση και το ότι ήταν η πρώτη δικηγόρος η οποία έβγαλε  θετική απόφαση προσωρινής παραμονής εργαζομένων, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι η πρώτη η οποία βγάζει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Πρόκειται για μία δικηγόρο επαρχιακής πόλης η οποία προφανώς έχει άρτια επιστημονική κατάρτιση αλλά εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι πρόκειται για δικηγόρο με πολύ χαμηλό προφίλ χωρίς να έχει σχέση με τη νοοτροπία και τη στάση δικηγόρων που αυτοπροσδιορίζονται  αστέρες οι οποίοι  όταν κερδίζουν δίκη το διαλαλούν και όταν χάνουν το καταχωνιάζουν. Δεν είναι από αυτούς τους τηλεοπτικούς αστέρες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατά βάση αναξιόπιστο, ψαρεύουν πελάτες παριστάνοντας άλλοτε τους τρελούς και άλλοτε τους κλόουν για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας.  
Είναι πάντως μια πολύ θετική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα για τη διαθεσιμότητα σε δικαστικό επίπεδο ».
 
 

haris