Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-11-2012

 

Σ. Ε. Δ. Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΤΗΛ.:210 5277219 FAX :2105278052Εmail: sedathens@gmail.com site: www.seda.gr

Αθήνα 19 -11-2012

ANAKOINΩΣΗ

 

Oι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν σήμερα τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 20 ετών.

Τα Δημοτικά κτήρια από το πρωί τελούσαν όλα υπό κατάληψη αλλά λειτούργησαν κανονικά οι κοινωνικά ευαίσθητες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Ίδρυμα Αστέγων, Κοιμητήρια).

Χιλιάδες συναδέλφων συγκεντρώθηκαν στο Κεντρικό Δημαρχείο (Λιοσίων 22) και πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη πορεία – τόσο μηχανοκίνητη όσο και πεζή – προς το Παλαιό Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά όπου εκπρόσωποι των Σωματείων του Δήμου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε καλό κλίμα ο Δήμαρχος Αθηναίων ενώ δέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίσθηκε είναι άδικος για τους εργαζόμενους από την άλλη υπερασπίστηκε την αρχή της νομιμότητας και αρνήθηκε να υπογράψει «εντέλλεσθε» όπως έκαναν άλλοι Δήμαρχοι για να μην σταλούν οι λίστες με τους υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους.

1) Δέχτηκε όμως να πάρει πρωτοβουλία μαζί με τους Δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Πειραιά )στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης που δεν θα οδηγήσει τους υπαλλήλους Αορίστου Χρόνου στην απόλυση.

2) Δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα εκδώσει το συντομότερο ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους και το δίκαιο αίτημά τους.

3)Δεσμεύτηκε ότι όσο διάστημα είναι υπό κατάληψη το Δημαρχείο και σε εξέλιξη η πρωτοβουλία των Δημάρχων δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση για να δοθούν οι λίστες ή να λήξη η κατάληψη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ και Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος ενημέρωσε μετά τη λήξη της συνάντησης τους συγκεντρωμένους και μετά από ομόφωνη απόφαση της ανοικτής συνέλευσης που είχε προηγηθεί το πρωί, ανακοίνωσε τη συνέχιση της κατάληψης όλων των Δημοτικών κτηρίων και υπηρεσιών (πλην των ευαίσθητων κοινωνικών υπηρεσιών) για την Τρίτη 20-11-2012 από το πρωί και συγκέντρωση στο Κεντρικό Δημαρχείο (Λιοσίων 22) στις 11.00 π.μ. περιμένοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων και το αποτέλεσμα των ενεργειών της πρωτοβουλίας των Δημάρχων.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καθορισμός της στάσης του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα.

Η κεντρική μας θέση παραμένει σταθερά αμετάβλητη.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Πράξεις και όχι ευχολόγια από το Δήμαρχο για να υπάρξει ηρεμία και ισορροπία στον Δήμο.

 

H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ                                                           ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

haris