ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 Σ.  Ε.  Δ.  Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

                        τηλ.:2105277219 fax:210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

                                                    Αθήνα : 8-4-2015

            ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σχετικά με το θέμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την επανσύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας , θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :

  1. Ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου είναι η δυνατότητα επιλογής των εργαζομένων για το αν θέλουν να επανενταχθούν στη Δημοτική Αστυνομία ή να παραμείνουν στις υπηρεσίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί υποχρεωτικά να τους μετατάξουν δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Η θέση μας – ότι η δυνατότητα επιλογής είναι το βασικό κριτήριο όσον αφορά την ένταξη στη Δημοτική Αστυνομία ή όχι – έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΑ τόσο στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο όσο και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση.

  1. Θεωρούμε ότι είναι άμεση υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων και ιδιαίτερα του Δημάρχου Αθηναίων να εκφράσει τη θέση του και την πρόθεσή του διότι ο κεντρικός κορμός της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να μην εκφράζει άποψη για ένα τόσο καίρο ζήτημα που αφορά το Δήμο, τους δημότες και τους εργαζόμενους.

  2. Συντεχνιακές απόψεις ή απόψεις οι οποίες εκφράζουν προσωπικά συμφέροντα, μας είναι αδιάφορες και δεν μπορούν να έχουν σχέση με συλλογικές αντιλήψεις , διότι οι περιφερόμενοι καρεκλοκένταυροι διαχρονικά έχουν δημιουργήσει τεράστιο κακό και στους εργαζόμενους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μόνο όφελος την προσωπική τους επιβίωση και ανάδειξη.

Θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις οι οποίες γίνονται σε επίπεδο συναντήσεων, διαβουλεύσεων κοινωνικών εταίρων ή παρεμβάσεων οι οποίες θα γίνουν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με σκοπό την υλοποίηση της αντίληψης που είχαμε πάντα :

Δεν νοείται Δήμος χωρίς Δημοτική Αστυνομία αλλά και δεν νοείται η Δημοτική Αστυνομία να είναι αποκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας του Δήμου.

 

 

 

haris