ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ κ.λ.π.

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
τηλ.: 2105277219 fax: 210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr
           
                                                                                                Αθήνα :  14 – 3 – 2012
 
EKΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ  – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ κ.λ.π.
 
 
Εκλογική αποζημίωση: Eάν δεν καταβληθεί εκλογική αποζημίωση δεν λαμβάνουμε μέρος στις εκλογικές διαδικασίες. Ζητήσαμε από το Υπ. Εσωτερικών να καταβληθεί εκλογική αποζημίωση διότι είχε ενσωματωθεί στα έξοδα κίνησης τα οποία καταργήθηκαν και το θεώρησε λογικό. Στην απόφαση όμως που εξεδόθη εξαιρέθηκαν από την αποζημίωση οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διότι προφανώς δεν τους χρειάζονται. Ο ΣΕΔΑ απέστειλε ήδη στον Δήμαρχο έγγραφο όπου ξεκαθαρίζει ότι αφού δεν καταβάλλεται αποζημίωση δεν  έχουμε καμία υποχρέωση και δεν θα μετάσχουμε στις εκλογικές διαδικασίες.
Κυριακές – Υπερωρίες : Ο Δήμος συντηρείται από τα τεράστια ποσά που έχουν προέλθει από τις περικοπές των εργαζομένων σε μισθούς , υπερωρίες, Κυριακές, συνταξιοδοτήσεις κ.λ.π. Παρ΄ότι τα ποσά που έχει εξοικονομήσει ο Δήμος είναι τεράστια δεν κάνει καμία προσπάθεια για να επιστρέψει έστω και στα ελάχιστα στους εργαζόμενους.
Oι υπερωρίες δίνονται με το σταγονόμετρο και περίμενε ακόμη απάντηση από τον Γεν. Γραμματέα για την αύξηση των υπερωριών στο σύνολο των επιτρεπόμενων ωρών για το σύνολο των εργαζομένων.
Όσον αφορά τις υπερωρίες πάντα υπάρχει κάποιος «κακός» εκτός δήμου που κάνει τη βρώμικη δουλειά. Πάντα κάποιος άλλος φταίει. Η επίτροπος, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Περιφέρεια κ.λ.π. Τώρα τις έκοψε η Περιφέρεια τις Κυριακές στις διοικητικές (ελπίζουμε χωρίς αδιαφανή παρέμβαση μέσα από τον Δήμο – ελπίζουμε).
Καλούμε τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε αίτηση θεραπείας για την επανέγκριση των Κυριακών από την περιφέρεια διότι απ΄ότι φαίνεται έχουμε δύο μνημονιακές τακτικές. Μία της Κυβέρνησης και μια του Δήμου. Επιτέλους ας καταλάβει η Δημοτική Αρχή ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια όσον αφορά τις περικοπές . Δεν ζητάμε να μας δώσει χρήματα. Ζητάμε από τις τεράστιες περικοπές που μας γίνονται και ωφελείται να επιστρέψει το ελάχιστο και δυστυχώς με τερτίπια δεν το κάνει.
Kατατάξεις Προσωπικού : Για τον Δήμο τηρήθηκε η συμφωνία για τις αναθέσεις στις θέσεις ευθύνης όπως είχε συμφωνηθεί. Το νέο πρόσωπο που δημιουργήθηκε με την συγχώνευση ΟΝΑ – ΠΟΔΑ και του οποίου οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονταν μέσα στον Φεβρουάριο, παρ ΄ότι είναι Μάρτιος  η τύχη του γενικά αγνοείται. Ελπίζουμε εντός αυτής της δημαρχιακής θητείας να έχουν κατασταλάξει τι θέλουν να κάνουν.
Στη Δημοτική Αστυνομία αυτό που δημοσιεύτηκε όσον αφορά τις  κατατάξεις σε θέσεις ευθύνης είναι απαράδεκτο με πλήρη διοικητική στρέβλωση. Είναι αναθέσεις πριν λήξει ο χρόνος διοίκησης αυτών που είχαν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Τμηματάρχες Α΄έγιναν Επόπτες και το αντίθετο, σε μια ξεκάθαρα παράνομη, παράτυπη και πρωτοφανή διαδικασία. Οι τοποθετήσεις έγιναν σαν να ήταν το τσιφλίκι τους που το κληρονόμησαν από τον παππού τους χωρίς τις υπογραφές (ευτυχώς) των υπηρεσιακών παραγόντων και χωρίς κανένα κριτήριο.
Καλούμε άμεσα και χωρίς καμιά άλλη διαδικασία τον Δήμαρχο να ανακαλέσει τις αναθέσεις και αυτές να γίνουν με βάση τις διοικητικές αρχές, και δεοντολογικές αντιλήψεις  και όχι με γνώμονα προσωπικά κριτήρια και ακραίες αυθαιρεσίες.
Για μια ακόμη φορά καλούμε τη Δημοτική Αρχή με την ευκαιρία των κατατάξεων να προχωρήσει σε δίκαιη αναδιάταξη του προσωπικού με ενίσχυση των μετωπικών υπηρεσιών (ΚΕΠ – Αλλοδαπούς κ.λ.π.) και όχι με μία «σούπα από τα ίδια».
Λειτουργία εξοπλισμού του Δήμου : Όλος ο εξοπλισμός του Δήμου είναι εκτός λειτουργίας. Δεν δουλεύει τίποτα. Τα φωτοτυπικά της Λιοσίων είναι εκτός λειτουργίας για  πάνω από 20 μέρες και φωτοτυπίες δεν βγαίνουν. Φαξ , μηχανήματα εκδόσεως σειράς προτεραιότητος, φωτοτυπικά κ.λπ. ότι χαλάει – τελείωσε. Απλήρωτοι οι προμηθευτές, εκτός λειτουργίας ο εξοπλισμός του Δήμου , αναλώσιμα ανύπαρκτα. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση χωρίς ωραιοποιήσεις ούτε δραματοποιήσεις . Ο ΣΕΔΑ θα διαθέσει το φωτοτυπικό του για την εξυπηρέτηση μόνον των συναδέλφων σε μια προσπάθεια μερικής και πρόσκαιρης βελτίωσης της κατάστασης.
ΒΑΕ : Δυστυχώς οι προτάσεις  της Ομοσπονδίας για να λάβουν το επίδομα των ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τρία επίπεδα (150 Ε , 125 Ε , 100 Ε ) απορρίφθηκαν και ο τρόπος καταβολής τους δεν έχει σχέση με καμιά από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν. Το Υπουργείο απλά  προσπάθησε να λάβουν όσο το δυνατό λιγότερα , λιγότεροι εργαζόμενοι.
Θεώρηση βιβλιαρίων ΤΥΔΚΥ: Mε απόφαση του Δ.Σ του ΤΥΔΚΥ και εν όψει των αλλαγών που γίνονται στην ασφάλιση (ΕΟΠΥΥ - Ηλεκτρονική συνταγογράφηση) για το 2012 δεν θα γίνει θεώρηση βιβλιαρίων. Τα βιβλιάρια θεωρούνται θεωρημένα εάν έχουν θεωρηθεί για το 2011.
       
 
 
 
                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
                 ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ                                      ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

haris