ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5/2017

Α  Π  Ε  Ρ  Γ  Ι  Α

 

Για μία ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με θρησκευτική ευλάβεια τήρησε τις επιταγές της Τρόικας, πραγματοποιώντας  ατελείωτους παλικαρισμούς για εσωτερική κατανάλωση και αποδεικνύοντας  ότι ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος ψεύτης σε κυβερνητικό επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Το πρόβλημα της θλιβερής  συγκυβέρνησης δεν είναι ούτε η διαπραγμάτευση ούτε οι ατελείωτες πολιτικές κυβιστήσεις, κοινός δηλαδή κολοτούμπες, αλλά η επικοινωνιακή πολιτική. Πως δηλαδή θα παρουσιάσει την διαπραγματευτική  συντριβή ως περιφανή νίκη με μοναδικό σκοπό την παραμονή της στην εξουσία στην οποία έχει γαντζωθεί όπως τα στρείδια στους βράχους.

Το τέταρτο μνημόνιο το οποίο ψηφίζεται στις 18 Μαΐου αποτελεί το χειρότερο και τελειωτικό χτύπημα στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους αλλά και γενικότερα σε όλη την κοινωνία. Τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία υπάρχουν στο 4ο μνημόνιο έρχονται προσθετικά στα προηγούμενα μέτρα και εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη εξαθλιωμένη Ελληνική κοινωνία. 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση καλείται ο Έλληνας εργαζόμενος, συνταξιούχος και επαγγελματίας να καταβάλει από εισοδήματα που πλέον δεν υπάρχουν.

Οι κύριες συντάξεις μειώνονται μέχρι 330 ευρώ το μήνα, αντίστοιχη μείωση υπόκεινται και οι επικουρικές συντάξεις αφού καταργείται η προσωπική διαφορά από 01/01/2019.

Το αφορολόγητο μειώνεται κατά 2.000 ευρώ περίπου (από 8.600 σε 5.681ευρώ) με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια ενός μισθού για κάθε εργαζόμενο.

Ο «κόφτης» μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μετά το 2018 με μία  μόνον Υπουργική Απόφαση και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση,  να περικοπούν τόσο οι μισθοί και οι συντάξεις, τόσο ώστε το πλεόνασμα στο ΑΕΠ να φθάνει στο 3,5% για κάθε έτος και για μία τουλάχιστον πενταετία.

Η ανεργία είναι στο ζενίθ, η απασχόληση και η μαύρη εργασία έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και  οι μισθοί είναι φιλοδωρήματα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ενώ  κατά μέσω όρο χρειάζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο 3,5 εργαζόμενοι για να συντηρήσουν ένα συνταξιούχο στην Ελλάδα αυτή η αναλογία έχει φθάσει να είναι  8 προς 1. Χρειάζονται 8 εργαζόμενοι (λόγω χαμηλών μισθών) να συντηρήσουν έναν συνταξιούχο.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, οι Επαγγελματικές Ενώσεις και οι Επιστημονικοί Φορείς κηρύξανε στις 17 Μαΐου Γενική Απεργία αντιδρώντας σε όλα αυτά τα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ψήφιση, στις 18 του μηνός.

Αντιδρούν όμως συνολικά και δυναμικά στην κοροϊδία, στην απαξίωση και στην απρέπεια που αυτή η κυβέρνηση έχει υιοθέτηση ως συμπεριφορά απέναντι σε όλο τον Ελληνικό Λαό.

Διεκδικούμε:

  • Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο.
  • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και την επαναφορά στο Δημόσιο τν επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ 4οΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ  ΝΟΜΩΝ

 

 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ

Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ

 

http://seda.gr/wp-content/uploads/2017/05/ανακοινωση-12-Μαιου.doc

seda