ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                                Σ. Ε. Δ. Α.

                        τηλ.:2105277219 fax:210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr – Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr

 

                                                  Αθήνα : 4-7-2014

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος επανειλημμένως έχει παρέμβει για το θέμα της αξιολόγησης σε όλα τα δυνατά επίπεδα με σκοπό να αποτρέψει την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 (αξιολόγηση). Θεωρούσε δε και θεωρεί ότι είναι ένας νόμος ο οποίος πέρα από τα συνταγματικά προβλήματα τα οποία έχει, παρουσιάζει και τεράστια προβλήματα όσον αφορά την υλοποίησή του.

Οι παρεμβάσεις του ΣΕΔΑ υπήρξαν προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε κάθε άλλο φορέα που μπορούσε να έχει παρέμβαση (ΚΕΔΕ, Υπουργείο Εσωτερικών κ.λ.π.). Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, την παρουσία και τη τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αναλύθηκαν οι θέσεις του ΣΕΔΑ και των εργαζομένων, ήταν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο εν μέρει μόνον μας ικανοποιεί αλλά δεν παύει να είναι ένα ψήφισμα το οποίο σηματοδοτεί και τη στάση του μεγαλυτέρου δήμου της χώρας απέναντι στο θέμα της αξιολόγησης. Είναι σημαντικό το ότι ο Δήμος Αθηναίων στέκεται αρνητικά απέναντι στο συγκεκριμένο νόμο.

Οι ποσοστώσεις οι οποίες έπρεπε να δοθούν από τη Διοίκηση του Δήμου έως τις 30 Ιουνίου – ημέρα λήξης της προθεσμίας – δεν δόθηκαν, αυτό το γεγονός είναι θετικό, δεν δίδει όμως την παραμικρή διασφάλιση όσον αφορά το τι πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Λόγω του ότι βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός. Πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι το ζήτημα έχει λήξει και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το ζήτημα θα λυθεί από τους άλλους έστω και αν αυτοί απουσιάζουν .

Το ζήτημα της απόσυρσης του Ν. 4250/2014 είναι το βασικό και το ζητούμενο αυτή την περίοδο μαζί βεβαίως και με το ζήτημα του νομοσχεδίου της κρίσεως της ιεραρχίας όπου κύριο στοιχείο αναδεικνύεται η συνέντευξη (70 ή 60% είναι η πριμοδότηση από την συνέντευξη) και το θέμα της αναπροσαρμογής της μισθολογικής αμοιβής των εργαζομένων με νέες μειώσεις.

Για όλα αυτά τα ζητήματα αλλά με κυρίαρχο πάντα και στην κορυφή των προτεραιοτήτων το ζήτημα της απόσυρσης του νόμου για την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Ιουλίου.

Ο ΣΕΔΑ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

                     την Τετάρτη στις 9 Ιουλίου και στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι παρόντες σ΄αυτή την κινητοποίηση για να υποδηλώσουν όχι μόνο την αντίθεσή τους σ΄αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις αλλά και τη θέση τους ότι παρ΄όλη τη δυσκολία της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι παρόντες, σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα.

haris