ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26-4-2010

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σ. Ε. Δ. Α
                                                                                     Αθήνα : 26 – 4 – 2010
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
          To Δ.Σ. του ΣΕΔΑ καταδικάζει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο συνέδελφος Διευθυντής των Κοιμητηρίων Αντώνης Κουτάντος, προφανώς από τα κυκλώματα που λυμαίνονται για δεκαετίες τώρα τους χώρους των Κοιμητηρίων.
          Από τούδε και στο εξής ίσως χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη αυτών των κυκλωμάτων για να γίνει οποιαδήποτε τοποθέτηση εργαζομένου σ΄αυτούς τους χώρους ή τουλάχιστον πιστοποιητικό ανοχής τους. Τα κυκλώματα αυτά είναι από παλαιά μέσα και έξω από τα νεκροταφεία και καμμία δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει αυτούς τους χώρους από τους “νταβατζήδες” που τους θεωρούν τσιφλίκι τους.
          Σε κάθε νέα δημοτική αρχή που εγκαθίσταται στον Δήμο ο Σύλλογος θέτει αυτό το πρόβλημα, την αναγκαιότητα των  αλλαγών που πρέπει να γίνουν,το ξεκαθάρισμα αυτής της κατάστασης και της συνεργασίες που υπάρχουν μέσα και έξω από τα νεκροταφεία.Δυστυχώς παρ΄όλες τις προσπάθειες που έγιναν κατά περιόδους αυτό το φαινόμενο όχι μόνον δεν σμικρύνθηκε όπως φάνηκε και από την άθλια επίθεση εναντίον του συναδέλφου Διευθυντή αλλά στο μέλλον πιθανόν να χρειάζεται και φρουρά ο εργαζόμενος για να επιτελέσει τα καθήκοντά του.
          Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να παρέμβει άμεσα και καθοριστικά εξαρθρώνοντας τα κυκλώματα μέσα και έξω από τα νεκροταφεία κάνοντας ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα, πρακτικές και “κεκτημένα” έστω και αν γίνει δυσάρεστη σε ορισμένους,διότι ο ανθρώπινος πόνος δεν μπορεί μονίμως να εμπορευματοποιείται και να μεταβάλλεται σε μέσο απαράδεκτου πλουτισμού. Ούτε η κατάσταση είναι άγνωστη ούτε τα πρόσωπα, απλά χρειάζεται ισχυρή βούληση.
          Εμείς θα είμαστε ακραιφνείς συμπαραστάτες σε μια τέτοια προσπάθεια, αρκεί να γίνει.
          Συμπαραστεκόμεθα δε απεριόριστα στον συνάδελφο ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν αυτό που χρόνια τώρα κάνουμε όλοι μας, να έχει πάει να εργασθεί όπου τον τοποθέτησε η υπηρεσία του , η οποία όμως και αυτή “ξέχασε” φαίνεται να ζητήσει την έγκριση των πράξεών της από τους τοπάρχες των νεκροταφείων.
          Στεκόμεθα αλληλέγγυοι στην περιπέτειά του , τον στηρίζουμε σε ότι είναι δυνατόν να προσφέρουμε και ελπίζουμε  αυτοί οι “εν πολλαίς αμαρτίες” χώροι κάποτε να μεταβληθούν πραγματικά σε ιερούς χώρους από όλους τους παροικούντες εκεί. Μέσα και έξω απο αυτούς.
          Εμείς θα επανέλθουμε σ΄αυτό το ζήτημα. Δεν θα το ξεχάσουμε.Θα επανέλθουμε.
 
                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
       ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ            ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

haris