ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21-4-2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

                                                                                                           Αθήνα  21/4/2010

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ  ΕΤΟΥΣ 2008

 

Τι συμβαίνει με τα χρήματα για το γάλα του 2008;

 

Συνάδελφοι,

     Εδώ και ένα χρόνο ο Σ.Ε.Δ.Α. είχε τη διαβεβαίωση και μάλιστα γραπτώς  από τη Διοίκηση του Δήμου  ότι η παροχή για το γάλα του 2008 θα δοθεί στους εργαζόμενους έγκαιρα. Σε συνεχείς συναντήσεις του προεδρείου με την Διοίκηση του Δήμου από τον Σεπτέμβριο του 2009 είχαμε ζητήσει να καταβληθεί το αντίτιμο για το γάλα σε χρήμα μιας και ήταν αδύνατη και έξω από τα χρονικά περιθώρια η καταβολή του σε είδος.

                  Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εισαχθεί το θέμα  από τη Δημαρχιακή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2009  μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2009 η μελέτη για την προμήθεια του γάλακτος του 2008 έγινε τον Νοέμβριο του 2008).Τέλος Μαρτίου 2010  και μετά από συγκέντρωση εργαζομένων  στο Γραφείο του Γεν Γραμματέα  πληροφορηθήκαμε  ότι  η επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα  καταβολής των  χρημάτων για το γάλα του 2008 στους δικαιούχους  με διάφορες κατά βάσει αστήριχτες δικαιολογίες μεταξύ αυτών και η χρονική καθυστέρηση .

                  Ρωτάμε την Διοίκηση του Δήμου  γιατί οι διαβεβαιώσεις της ήταν άκαρπες ;

                   Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή αφού το θέμα τέθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2009 και αφού ήταν θετική η απόφαση του γιατί καθυστέρησε  η ενταλματοποίηση για να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους  .

                   Οι εργαζόμενοι  δικαιούνται  αυτή την παροχή  και καμιά ευθύνη δεν φέρουν αυτοί  και οι εκπρόσωποί τους σε διάφορες επιτροπές για την μη καταβολή της,

 

                      Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή  να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει δραστικά για την άμεση και θετική λύση τουζητήματος και να απορρίψει προσπάθειες επανάληψης του ιδίου φαινόμενου στο μέλλον παραμένοντας σταθερή στα χρονοδιαγράμματα και στις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ του νόμου.

 

  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

   ΕΥΑΓ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                                ΒΑΣ. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

haris