ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2-2-2010

 

 
 
                           
 
        Σ. Ε. Δ. Α
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
                                                                                 Αθήνα : 2-2-2010
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συνάδελφοι,
 
        Μετά από συζητήσεις με την Δημοτική αρχή και συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Ηλία Θεοδώρου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :
1.    To ύψος των Κυριακών-υπερωριών παραμένει ως έχει για το 2010 χωρίς καμία μείωση και καλό είναι να σταματήσει η συνήθης παραπληροφόρηση
2.    Συζητήσαμε για το θέμα των συμβασιούχων και την πορεία τους στο επόμενο διάστημα και υπήρξε κοινή θέση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παραμονής των στην εργασία. Ο ΣΕΔΑ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των συμβασιούχων την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Imperial. Καλούμε τους ενδιαφερομένους να είναι παρόντες ( υπάρχει και ειδική ανακοίνωση)
3.    Το αντίτιμο του γάλακτος του 2008 πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα καταβληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το γάλα του 2009 βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης , ενώ το 2010 περνά από το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα. Εάν τηρηθούν οι διαδικασίες χωρίς προβλήματα τότε θα είναι σχεδόν η πρώτη φορά που θα τηρηθεί επακριβώς το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά το γάλα.
 
 
 
4.    Συζητήσαμε το θέμα της ασφαλείας και των παρεμβάσεων στα ΚΕΠ μετά από το επεισόδιο της επίθεσης δημότη σε εργαζόμενο στο ΚΕΠ. Μετά από προτάσεις του ΣΕΔΑ η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει  σε μία σειρά μέτρων για το ΚΕΠ (γκισέ, σειρά προτεραιότητας, ευπρεπισμός των χώρων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα τη καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των. Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το δύσκολο, μεγάλο και με τεράστια απήχηση έργο που προσφέρουν τα ΚΕΠ και όσα μέτρα
ασφαλείας και αν ληφθούν οι συμπεριφορές κάποιων είναι απαράδεκτες.
Ο ΣΕΔΑ προχωρά σε προκήρυξη για το ΚΕΠ τρίωρης στάσης εργασίας και στις δύο βάρδιες στην αρχή του ωραρίου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ως διαμαρτυρία για το απαράδεκτο γεγονός της επίθεσης εναντίον των εργαζομένων (υπάρχει ειδική ανακοίνωση για τα ΚΕΠ).
5.    Ζητήσαμε  και νέα παρέμβαση από την Δημοτική αρχή για να προχωρήσει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο η μετάταξη των ΥΕ16 σε ΔΕ35, διότι κωλυσιεργεί υπηρεσιακά  αλλά ο ΣΕΔΑ δεν μπορεί να υποκαθιστά τις υπηρεσίες στα διοικητικά ζητήματα. Αυτά λύνονται υπηρεσιακά και όχι συνδικαλιστικά.
6.    Στις 10 Φεβρουαρίου ο ΣΕΔΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση η οποία βάζει ως προμετωπίδα τα κύρια ζητήματα των Δημοσίων υπαλλήλων
·        Την μείωση των επιδομάτων κατά 10%
·        Την πραγματική μείωση των αποδοχών μας από 4% – 20%
·        Την όξυνση των οικονομικών προβλημάτων στα ταμεία μας
·        Την κατάργηση του χαρακτήρα της ασφάλισης ως κοινωνικής και της μετάθεσης ως επαγγελματικής
 
Οι ανακοινώσεις δημοσιεύονται και στο site του Συλλόγου : www.seda.gr
 
 
                        Η                                                                 Ο
          ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
        ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

haris