ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-11-2010

 

                                   
   
Σ.   Ε.   Δ.   Α.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                             
                 Αθήνα : 1 – 11 – 2010
                                       
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Συνάδελφοι ,
          Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο και με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θα υπάρξει νέα «σφαγή» των μισθών μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
          Η Κυβέρνηση ποινικοποίησε την αποχή μας από τις εκλογικές διαδικασίες στις 16 και 17 Οκτωβρίου, μας έσυρε στα δικαστήρια, έβγαλε την απεργία παράνομη και παρότρυνε τους Γεν. Γραμματείς των Περιφερειών και τους Δημάρχους να πιέσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους με κάθε μέσον για να εργασθούν.
          Έκανε δε σαφέστατη τη θέση της ότι δεν προτίθεται να δώσει εκλογική αμοιβή αν και είναι πασιφανές ότι τον κύριο όγκο των εκλογικών διαδικασιών τον σηκώνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των οποίων τις αμοιβές έχει σφαγιάσει.
          Πρόθεσή μας δεν είναι να μποϋκοτάρουμε τις εκλογές ή να τις ματαιώσουμε αλλά μέσω αυτών θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της βαρβαρότητας και του μνημονίου που μας έχει επιβληθεί.
          ΄Αλλωστε η εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν δεν έχει τέλος .
2,7 δις € θα είναι οι άμεσες περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου που αφορούν τις αμοιβές των εργαζομένων, δηλαδή τις δικές μας αμοιβές.
          Το νέο μισθολόγιο –ας μην ξεγελιέται κανένας – σημαίνει νέες μειώσεις των μισθών , νέες περικοπές, νέα υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς μας. Πέραν δε αυτών εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κόβονται από τους διατιθέμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΑΠ , νέες προσλήψεις δεν γίνονται , οι συμβασιούχοι απολύονται και ο κοινωνικός ιστός της χώρας διαλύεται.
 
          Απαντούμε με νέες κινητοποιήσεις στις 19 Νοεμβρίου διεκδικώντας
 
·        Την αξιοπρέπειά μας και την αξιοπρεπή μας διαβίωση
·        Την τακτοποίηση των Συμβασιούχων
·        Την υπογραφή ΣΣΕ του 2010
·        Την διαμόρφωση ενός νέου δίκαιου μισθολογίου
 
 
          Μας είναι αποκρουστικό οι παχυλότατα αμειβόμενοι και πολυτελώς διάγοντες καρεκλοκένταυροι της Τρόϊκας να επιτάσσουν και η Κυβέρνηση να εκτελεί.
 
          Όλοι μαζί να δώσουμε μια ακόμη απάντηση , στην απαξίωση και στην υποβάθμιση που μας επιβάλλεται.
         
         
 
 
            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
 
             ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

haris