ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (16-9-2010)

 

                                   
   
Σ.   Ε.   Δ.   Α.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                             
                 Αθήνα : 16 – 9 – 2010
                                       
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Συνάδελφοι ,
          ToΔ.Σ. του ΣΕΔΑ σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ηλία Θεοδώρου έθεσε και συζήτησε όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία του Δήμου και τους εργαζόμενους όπως εξελίσσονται και διαμορφώνονται μετά το τέλος των διακοπών και πριν την προεκλογική περίοδο.
Υπερωρίες – Κυριακές : Zητήθηκε από το Δ.Σ. να συνεχισθούν κανονικά οι καταβολές των Κυριακών και Υπερωριών χωρίς καμία περικοπή διότι  οι αποδοχές μας παραμένουν  ο πρώτος και ο εύκολος στόχος και  από την Τρόικα και από την Κυβέρνηση και δεν πάει άλλο πλέον.
          Ζητήθηκε για μια ακόμη φορά να υπάρξει δίκαιη κατανομή διότι και στους δύσκολους αυτούς καιρούς ορισμένοι αμείβονται προκλητικά με υπερωρίες – Κυριακές – νυκτερινά και με ποσά που ο μέσος εργαζόμενος ούτε τα φαντάζεται και το σύνολο αυτών κατά περίεργη συγκυρία βρίσκεται σε έναν ορισμένο χώρο. Το λάθος είναι που δεν δημοσιεύσαμε μερικά ονόματα με τις αποδοχές τους ή δεν τους στείλαμε στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ακόμη.
          Η θέση του Γεν. Γραμματέα ήταν ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα
υπάρξει αλλαγή στην καταβολή υπερωριών κ.λ.π. και υπάρχει από τον ίδιο και από τον  Δήμαρχο παρέμβαση για τις προκλητικές αποδοχές ορισμένων «καλών συναδέλφων ». Εάν δεν υπάρξει δραστική παρέμβαση ο ΣΕΔΑ θα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του κατάσταση ονομάτων και αμοιβών, και όχι μόνο.
Ζητήθηκε για την Δ/ση πρασίνου να επανέλθει και να λάβει νέα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα των Κυριακών του δ΄ τριμήνου μετά  την απόρριψη από την περιφέρεια της πρώτης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για Κυριακές κ.λ.π. η οποία αφορούσε όλο το β΄εξάμηνο και όχι μόνο τρεις μήνες , πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό.
Eπίσης ενημερώνουμε τους συναδέλφους του Πρασίνου που μετατάχθηκαν σε ανώτερη κατηγορία από ΥΕ σε ΔΕ30 & ΔΕ35 δημοσιεύθηκαν τα ονόματά τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αρ. ΦΕΚ 830/2-9-2010 .
Γάλα : Κατεβλήθη το Γάλα του 2009 και η καταβολή του γάλακτος του 2010 θα γίνει έως τα τέλη Δεκεμβρίου . Για το γάλα του 2008 η απόφαση του τμήματος του ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αρνητική και θα γίνει από την Δημοτική αρχή προσφυγή στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Μπουφάν : Συνεχίζεται η παράδοση από τον προμηθευτή και η διανομή θα γίνει τον Οκτώβριο, εάν δεν υπάρξουν νέα ( ως συνήθως )προβλήματα.
Οδοιπορικά: Στάλθηκε άμεσα προσωπικό στην ΥΔΕ για να ξεμπλοκαριστούν τα εντάλματα τα οποία λίμναζαν και για τα οποία η ΥΔΕ επικαλείτο  έλλειψη προσωπικού και άρχισε η πληρωμή στους δικαιούχους.
Stage: Επιλύθει το πρόβλημα πληρωμής τους με την πάρεδρο και προχωρά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ( 150000 € ) περίπου ώστε να τους καταβληθούν οι αποδοχές των.
ΒΑΕ : Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου καταβάλλεται η δόση για τα κλιμάκια των ΒΑΕ στους δικαιούχους.
Κτιριακό : Σταματά μέχρι τα τέλη του 2010 η μετεγκατάσταση στο κτίριο της οδού Δώρου των υπηρεσιών του Δήμου.Για την μετεγκατάσταση της Δ/νσης της Κοινωνικής Μέριμνας η οποία καθυστερεί συμφωνήθηκε να υπάρξει φύλαξη του  υπάρχοντος κτιρίου από την Δημοτική Αστυνομία.
          Συζητήθηκαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου (Λιοσίων και άλλων χώρων) μετά και τα τελευταία κρούσματα προσπαθειών παραβιάσεων που υπήρξαν αλλά και ασφαλείας όλου του 24ώρου.
          Ζητήθηκε για μια φορά ακόμη η εναλλαγή των εργαζομένων σε υπηρεσίες με πρόσθετες αποδοχές (ΟΓΑ) και η στελέχωσή τους με άτομα που έχουν πραγματικές και αντικειμενικές ανάγκες και η παραμονή τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
          Ζητήθηκε να συνεχισθούν οι παρεμβάσεις στους εργασιακούς χώρους και για τον εξωραϊσμό τους και κυρίως για την καλύτερη λειτουργικότητά τους διότι ορισμένοι χώροι παραμένουν ακόμη προβληματικότατοι.
          Στις 23 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους με συγκέντρωση στον ʼρειο Πάγο ( υπάρχει ειδική ανακοίνωση).
          Τέλος έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για το σύνολο των προβλημάτων τα οποία υπάρχουν για αυτά που επιλύθηκαν αλλά και για το διαμορφούμενο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη». Κοινή είναι η άποψή μας ότι καμιά μετάταξη δεν μπορεί να γίνει στο Δήμο από της Νομαρχίες εάν δεν συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους.Δεν θα ξαναμοιράσουμε την μιζέρια μας .
Την 14η  Οκτωβρίου θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα αύξηση αποδοχών μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας  ( ως εκλογική η με άλλη μορφή ).
         
 
 
            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
 
             ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

haris