ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 31-8-2011

 

Σ.  Ε.  Δ.  Α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΤΗΛ. : 210 5277219FAX : 210 5278052

EMAIL: seda@cityofathens.grΗλεκτρ. Δ/όση: www.seda.gr

 

 

Αθήνα  31-8-2011

                                                                                                                                                                                                                                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε για μία ακόμη φορά το θέμα των συμβασιούχων και ο Δήμαρχος κ. Καμίνης κατά την προσφιλή του τακτική είπε το απόλυτο τίποτα. Δεν απάντησε σε κανένα ζήτημα από αυτά που έθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Βασ. Πολυμερόπουλος και το μόνο το οποίο ανέφερε ήταν η τροπολογία  την οποία θα καταθέσουν στην Βουλή Βουλευτές της Α΄ Αθηνών.

Δεν απάντησε , ούτε στη θέση που εξέφρασε ο Πρόεδρος των εργαζομένων  ότι απλά είναι ένα ροκάνισμα χρόνου η όλη διαδικασία και απέρριψε την πρόταση να κλείσει ο Δήμος για να εξαναγκάσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύση διότι – κατά το Δήμαρχο –  η Αθήνα έχει μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί κι άλλο.

Ροκανίζει ξεκάθαρα το χρόνο ο Δήμαρχος, δεν πρέπει να θεωρεί όμως  ότι δουλεύει κανέναν διότι γνωρίζουμε οι πάντες τι ακριβώς γίνεται : Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι συμβασιούχοι πάνε σπίτι τους.

΄Ηλθε όμως ο Υπουργός Εσωτερικών και στην συνάντηση με την ΠΟΕ- ΟΤΑ την Τρίτη 30 Αυγούστου το απόγευμα και ξεκαθάρισε πλήρως τα πράγματα. Όταν του τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΑ με την ιδιότητα τoυ ως αντιπροέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ τι γίνεται με τους  Συμβασιούχους, ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος :

1) Δεν θα γίνει τίποτα. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως ρύθμιση για τους συμβασιούχους του Δ. Αθηναίων.

2) Εάν ο Δήμος έχει πρόβλημα λειτουργίας να προσλάβει στις ανταποδοτικές υπηρεσίες νέους συμβασιούχους οκτάμηνης διάρκειας.

3) Η τροπολογία η οποία  θα κατατεθεί από τους Βουλευτές δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη (το ίδιο πρόβλεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ).

Καλούμε το Δήμαρχο να έχει το θάρρος να εκφράζει την πραγματικότητα για την εξέλιξη του θέματος, να σταματήσει το κρυφτούλι και το ροκάνισμα του χρόνου με δικαιολογίες « θα φέρω το θέμα στον Πρωθυπουργό , το Υπουργικό Συμβούλιο» κ.λ.π. διότι αυτή η τακτική ούτε βοήθησε κανένα έως τώρα, ούτε λύση έδωσε αλλά ούτε αρμόζει ως τακτική στο Δήμαρχο Αθηναίων.

Εμείς επαναλαμβάνουμε : Κλείστε το Δήμο να δώσουμε μαζί τη μάχη, η οποία ανεξάρτητα από την έκβασή της θα είναι μία μάχη υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και αυτή τη μάχη κ. Δήμαρχε δεν τη δίνετε.

 

 

Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

haris