ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 3/7/2020

Συνάδελφε,

ο Ιούλιος είναι παραδοσιακά μήνας αιμοδοσίας για τον Σύλλογο. Η επερχόμενη αιμοδοσία του ΣΕΔΑ όμως είναι από τις πλέον σημαντικές. Ήδη ο αριθμός των αιμοδοτών είναι σημαντικά μειωμένος, οι τακτικοί παλιοί αιμοδότες μειώνονται λόγω ηλικίας και συνταξιοδότησης, ενώ ο αριθμός αιμοδοτών ανάμεσα στους νέους συναδέλφους είναι δυσανάλογα μικρός. Οι συνθήκες δε που διαμορφώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει συνολικά τις αιμοδοσίες σε μεγάλη συρρίκνωση. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η μείωση των αποθεμάτων των τραπεζών αίματος Πανελλαδικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα κάλυψης περιστατικών.

Στην δύσκολη από κάθε άποψη περίοδο που προηγήθηκε ο Σύλλογος προσπάθησε και κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό να καλύψει όλες τις ανάγκες των συναδέλφων για αίμα, παρόλο που υπήρξε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο από την διαχείριση της Τράπεζας Αίματος του Νοσοκομείου με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Ταυτόχρονα ο ΣΕΔΑ ήταν ο πρώτος Πανελλαδικά που πραγματοποίησε κανονικά και απρόσκοπτα αιμοδοσία τον Μάρτιο και εν μέσω καραντίνας, η οποία μπορεί να είχε μικρή σχετικά συμμετοχή, έδωσε όμως το παράδειγμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ένα παράδειγμα που στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι, δίνοντας έτσι μια ανάσα στα αποθέματα αίματος.

Συνάδελφε,

ο ΣΕΔΑ την Παρασκευή 3/7, διοργανώνει ακόμη μια αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, στο ισόγειο της Λιοσίων 22 (εσωτερικός χώρος Κεντρικής εισόδου), από τις 09:00 έως τις 13:00, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Οι αιμοδότες καλούνται να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ενώ σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο αιμοδοσίας πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, σας καλούμε να προσφέρετε το αίμα σας για να σώσετε μια ζωή. Όλοι μαζί να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στα αποθέματα της Τράπεζας Αίματός μας, διασφαλίζοντας την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών που θα παρουσιαστούν, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως όταν οι περιστάσεις το απαιτούν εμείς είμαστε παρόντες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   

Ο ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡAΜΜΑΤΕΑΣ,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

http://seda.gr/wp-content/uploads/2020/07/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-01-07-2020.pdf

seda